Header Ads

Πτολεμαΐδα: Δίωρη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Εορδαίας

416668395_1102856514192787_905374317168180970_n

Σε  δίωρη κατάληψη του κτηρίου και συμβολικό κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Εορδαίας την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, προχωρούν οι εργαζόμενοι, εκφράζοντας την αντίθεση τους στην απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Δικαστηριακού «Καλλικράτη», για κατάργηση των Περιφερειακών Ειρηνοδικείων και την ενσωμάτωση τους στην αντίστοιχη υπηρεσία του Νομού, βάσει της οποίας μπαίνει «λουκέτο» και σε αυτό της Εορδαίας.

Η σχετική απόφαση του Υπουργείου υπαγορεύει τη δημιουργία μικρών, Περιφερειακών Πρωτοδικείων, χωρίς Εισαγγελέα, με την προσωρινή προϊσταμένη της Γραμματείας του Ειρηνοδικείου Εορδαίας, Σωτήρη Ευαγγελή, να τονίζει πως « εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να διατηρηθούμε ως Υπηρεσία, είτε με την υπάρχουσα κατάσταση, είτε, ως μικρό Πρωτοδικείο. Να μην μείνει η πόλη χωρίς Δικαστήρια».

Επιχειρηματολογώντας, αναφέρει, πως το Ειρηνοδικείο Εορδαίας,   εξυπηρετεί 46 χιλιάδες κατοίκους, 33 χωριά, που δεν θα έχουν εύκολη πρόσβαση στην Κοζάνη αλλά ούτε και θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ για όλες τους τις υποθέσεις. Κάνει ακόμη λόγο για μεγάλο όγκο των εργασιών, αφού εκτός από τις υποθέσεις του Ειρηνοδικείου, οι υπάλληλοι διεκπεραιώνουν αντικείμενα του Πταισματοδικείου, και του Μεταβατικού Μονομελούς Πλημμελιοδικείου Εορδαίας.

Σημειώνει ότι σε επαφές του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη, ο τελευταίος υποσχέθηκε ότι η Υπηρεσία δεν θα κλείσει, αλλά, « η υπόσχεση δεν μας καλύπτει. Θέλουμε να  δούμε την απόφαση γραμμένη  στο Νόμο». Τέλος η  Σωτήρη Ευαγγελή, καλεί τη Δευτέρα από τις 9 έως τις 11 το πρωί,  τους φορείς και τον λαό, μπροστά από το κτήριο,  να δώσουν το παρόν και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Εορδαίας

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.