Header Ads

Δυτική Μακεδονία: Στα 330 εκ. ευρώ η δημόσια δαπάνη για τις επιχειρήσεις απο το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Καστοριά

Στα 330 εκ. ευρώ θα ανέλθει συνολικά η δημόσια δαπάνη για τα επενδυτικά προγράμματα επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και Αρκαδίας που πλήττονται από την απολιγνητοποίηση καθώς έως το τέλος του 2025 θα έχει σταματήσει να λειτουργεί και ο τελευταίος ατμοηλεκτρικός σταθμός με καύση λιγνίτη.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις

Αυτό τόνισαν οι ομιλητές στις σημερινές ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Καστοριά και Φλώρινα για τις δράσεις κρατικών ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021- 2027 (ΔΑ ΕΣΠΑ-ΔΑΜ), ο Ενδιάμεσος Φορέας των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων μέσω του προγράμματος δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης είναι στην διάθεση των επιχειρήσεων που είτε δραστηριοποιούνται είτε θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη Δυτική Μακεδονία.

Τα συνολικά διαθέσιμα κονδύλια

Συνολικά στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών) θα είναι διαθέσιμα 231 εκ. ευρώ για την ενίσχυση τόσο των υφιστάμενων όσο και τον υπό ίδρυση επιχειρήσεων που μπορούν να αξιοποιήσουν 6 προσκλήσεις επενδυτικών σχεδίων. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις υφιστάμενες και νέες, η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 91 εκ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις το ποσό αυτό ανέρχεται στα 105 εκ. ευρώ. Παράλληλα θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα και η πρόσκληση προϋπολογισμού 151 εκ. ευρώ για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στους τομείς ενέργειας στις περιοχές της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης.

Οι προθεσμίες

Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει από τις 8 Φεβρουαρίου με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων στις 8 Απριλίου, ενώ για τις μικρομεσαίες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις οι αντίστοιχες ημερομηνίες είναι από τις 15 Μαρτίου μέχρι και 15 Μαΐου.

Εκδηλώσεις Κοζάνη και Γρεβένα

Αύριο Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, εκδηλώσεις ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν στα Γρεβενά, στην  Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, από τις 14:30 έως τις 17:30 και στην Κοζάνη στην Αίθουσα του Κοβεντάρειου, από τις 19:00-21:30.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.