Header Ads

Κοζάνη: “Να γίνουν τα λόγια πράξεις” ζήτησαν οι αγρότες που συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη

417827062_379550238155714_6740235496126302188_n

Την παραχώρηση 2MW ηλεκτρικής ενέργειας στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, κάτι που ζητήθηκε και στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετέφερε ως δέσμευση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης προς τους αγρότες, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα μαζί τους.

Ο κ. Αμανατίδης ενημέρωσε τους αγρότες για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα και όπως ανέφερε “αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης να έρθει στην περιοχή, όπου θα στο επίκεντρο της σύσκεψης, θα τεθούν τα σχέδια βελτίωσης, η νέα ΚΑΠ, τα αναπτυξιακά εργαλεία λόγω και της απολιγνιτοποιησης”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Αμανατίδης έκανε λόγο για την διεκδίκηση 4Mhw, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες επίσης δημοσίων κτιρίων καθώς και ιδιωτών.

Σε ότι αφορά στις χρηματοδοτήσεις ο Περιφερειάρχης σημείωσε, ότι στην επικείμενη παρουσίαση του ΣΔΑΜ θα ζητηθεί να ενταχθούν και οι αγρότες.

Από την πλευρά τους οι αγρότες ζήτησαν να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις, “να γίνουν πράξεις τα λόγια” και επιφυλάχθηκαν για περαιτέρω ενέργειες, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Στην συνάντηση, το “παρών” έδωσαν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ από την περιοχή των Σερβίων, που βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών και έχουν μεταφέρει τα οχήματά τους στην ΖΕΠ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν απόν τον κ. Αμανατίδη, η ΔΕΗ είναι αποφασισμένη να διακόψει την σύμβαση με την ΜΕΤΕ για την μεταφορά λιγνίτη από το ορυχείο Προσηλίου και όπως ήδη είναι γνωστό η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, ότι η η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη στην Δυτική Μακεδονία θα σταματήσει στα τέλη του 25.

Από τους επαγγελματίες οδηγούς ζητήθηκε να διοχετευθεί ο υπάρχων λιγνίτης από το ορυχείο Προσηλίου προς οποιαδήποτε άλλη μονάδα πέραν της Μελίτης και κάνουν λόγο για “ξαφνικό θάνατο και πλήρη εγκατάλειψη”.

ΕΡΤ Κοζάνης- Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.