Header Ads

Κοζάνη: Κ. Βέττα – «Άμεση λύση στο πρόβλημα με τα φορτηγά Δ.Χ. των Σερβίων»

βεττα

«Εκφεύγει της αρμοδιότητας του υπουργείου το ζήτημα της διακοπής της συμβάσης της ΔΕΗ με το Ορυχείο Προσηλίου, για τη μεταφορά λιγνίτη προς τον ΗΣ Μελίτης». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Καλλιόπης Βέττα, με θέμα «Άμεση λύση στο πρόβλημα με τα φορτηγά Δ.Χ. των Σερβίων».

Σύμφωνα με την κ. Σδούκου η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμβεί σε ένα θέμα που αφορά τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ιδιωτικών εταιριών και επαγγελματιών. Σημείωσε επίσης πως ο ΑΗΣ Μελίτης, όπως και οι υπόλοιπες λιγνιτικές μονάδες δεν είναι πλέον ανταγωνιστικές και ο λιγνίτης είναι ένα πολύ ακριβό καύσιμο για την ηλεκτροπαραγωγή και αυτός είναι ο λόγος που την τελευταία 10ετια οι κυβερνήσεις μείωσαν τη χρήση λιγνίτη.  

Η κ. Βέττα κατά τη συζήτηση της ερώτησης, αναφέρθηκε αρχικά στο οξύ πρόβλημα των ιδιοκτητών και των οδηγών φορτηγών Δ.Χ. των Σερβίων, καθώς από τις 4 Νοεμβρίου έχει διακοπεί πλήρως το μεταφορικό έργο από το Ορυχείο Προσηλίου προς τον Α.Η.Σ. Μελίτης, καθώς η ΔΕΗ διέκοψε μονομερώς την σύμβαση με το Ορυχείο.

Επεσήμανε ότι η επίπτωση στους ίδιους, τις οικογένειές τους και το τοπικό Α.Ε.Π. είναι τεράστια, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όπως η αξιοποίηση τους σε άλλους Α.Η.Σ.. Έκανε λόγο για χαριστική βολή στους ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών, υπό την αδιαφορία της Κυβέρνησης, σημειώνοντας πως εάν  αναλάμβαναν μόνο το 2% του μεταφορικού έργου της Πτολεμαΐδας V ή άλλων Α.Η.Σ.  θα μπορούσαν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την δραστηριότητά τους.

Το συμπέρασμα της συζήτησης, σύμφωνα με τη κα Βέττα, είναι ότι «η Δυτική Μακεδονία είναι μόνη της, καθώς η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει ότι ούτε επιθυμεί, ούτε μπορεί, ούτε γνωρίζει πως να στηρίξει τους πολίτες που υφίστανται τις συνέπειες από την βίαιη απολιγνιτοποίηση».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.