Header Ads

O Tζεφ Μπέζος πιο πλούσιος από ποτέ

Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να έχει δεχτεί ένα ισχυρότατο πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η τσέπη όμως και τα εισοδήματα κάποιων δεν έχουν επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο. Ένας από αυτούς είναι και ο Τζεφ Μπέζος, η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Bloomberg Billionaire Index, ανέρχεται σε 172 δισεκατομμύρια δολάρια.

Tην εβδομάδα που πέρασε, ο Τζεφ Μπέζος ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των εισοδημάτων του όπως αυτά διαμορφώθηκαν πριν το διαζύγιο του με την Μακένζι Μπέζος.

Το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους μετά από 25 χρόνια γάμου. Εκείνη έλαβε το 25% των μετοχών του ζευγαριού στην Amazon, το οποίο είναι το 4% του μεριδίου στην εταιρεία.

Ο πλούτος της Μακένζι σημείωσε επίσης ρεκόρ: Είναι ο δωδέκατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή την εβδομάδα, μετά από αρκετές διαμαρτυρίες, η Amazon δήλωσε ότι θα δαπανήσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για να δώσει εφάπαξ μπόνους 500 δολαρίων στους περισσότερους εργαζόμενους πρώτης γραμμής, κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Η Amazon βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς η πανδημία επιτάχυνε τη μετατόπιση των καταναλωτών στο ηλεκτρονικό εμπόριο από το λιανικό. Ο Μπέζος κατέχει το 11% των μετοχών της εταιρείας, που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.

(Mε πληροφορίες από CNN)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.