Header Ads

Πέτσας για κορονοϊό: Χτυπάμε καμπάνα, όχι καμπανάκι, κινδύνου

«Μας ανησυχεί ο εφησυχασμός στο εσωτερικό» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε –ουσιαστικά προανήγγειλε- την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς ο μεγαλύτερος κίνδυνος κατά την κυβέρνηση είναι η χαλάρωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. «Από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκτεταμένων ελέγχων, από όλες τις κρατικές και περιφερειακές υπηρεσίες, υπό τον συντονισμό της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας. Τα πρόστιμα για παραβάσεις είναι αυστηρά», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλώντας όλους να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να μη χαλαρώνουν καθώς ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ. «Θα είναι εγκληματικό, αν από επιπολαιότητα, αφεθούμε να χαλαρώσουμε θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία αγαπημένων μας προσώπων. Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε», ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το διάστημα 1-6 Ιουλίου έχουν πραγματοποιηθεί 31.169 τεστ και έχουν βρεθεί 100 θετικά κρούσματα, δηλαδή ποσοστό 0,3%. Δηλαδή, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα, αλλά η αύξηση είναι ήπια και ελεγχόμενη.

Προβληματισμός επικρατεί για την απότομα ανοδική εμφάνιση θετικών κρουσμάτων στα Βαλκάνια και για αυτό το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στα χερσαία σύνορα, εκεί από όπου περνάνε στην Ελλάδα πολίτες από γειτονικές βαλκανικές χώρες και όχι τόσο από τους επισκέπτες που φτάνουν στην Ελλάδα με πτήσεις από το εξωτερικό. «Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα σε διεθνές επίπεδο και είμαστε έτοιμοι να αναπροσαρμόζουμε ανάλογα τις αποφάσεις μας. Είτε αποκλείοντας, ελπίζουμε προσωρινά, επισκέπτες από βεβαρημένες περιοχές - όπως δυστυχώς έγινε με τη Σερβία - είτε επιτρέποντας πιο γρήγορα πτήσεις από άλλες χώρες, όπως θα γίνει με το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Ιουλίου», εξήγησε ο κ. Πέτσας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε θέματα της οικονομίας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει όποιον κλάδο έχει πρόβλημα εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, καθώς σε νομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα η Νίκη Κεραμέως για τα ιδιωτικά σχολεία.

Μεγάλο μέρος της ενημέρωσης του κ. Πέτσα όμως αφιερώθηκε στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι απαράδεκτο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να λοιδορεί την πατρίδα μας στο εξωτερικό, αναφερόμενος σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας σε ισπανικό μέσο ενημέρωσης.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο κ. Πέτσας, αναφέρθηκε στην κάλυψη που προσφέρει ο πρώην πρωθυπουργός στο Νίκο Παππά, κάνοντας λόγο για πανικό που κατέβαλε τον Αλέξη Τσίπρα μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, που τον σέρνει σε νέες πολιτικές αθλιότητες.

«Με ακρότητες και ακατάσχετο υβρεολόγιο, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να επιβάλει σιωπή στο εσωτερικό του κόμματός του, να πολώσει, να φανατίσει και να σπείρει τοξικότητα στο πολιτικό σύστημα. Όταν, όμως, μιλά για «διεφθαρμένο κόμμα», ο κόσμος καταλαβαίνει. Και κοιτάζει στην αυλή του «μαγαζιού» και των «παραμάγαζων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας προσθέτοντας για τον Αλέξη Τσίπρα: «Όταν ταυτίζεται και ταυτίζει το κόμμα του με τον κ. Παππά, δεν τον καλύπτει. Αποκαλύπτει εξάρτηση και πολιτική συνενοχή».

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.