Header Ads

Ο Τραμπ ετοιμάζει μεγαλειώδη παράσταση με πυροτεχνήματα ενώ ο κορονοϊός καλπάζει

Πυροτεχνήματα από τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας από το 2019

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού επιταχύνεται συνεχώς ενώ οι επισημάνσεις για προσοχή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι συνεχείς. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε ημερήσια βάση έφτασε τις τελευταίες ημέρες ακόμα και τα περίπου 190.000, ενώ η αύξηση και του αριθμού των νεκρών μετά από όλα αυτά είναι αναμενόμενη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βέβαια, παρόλο που η χώρα του βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και μετρά συνεχώς θύματα, την περίοδο αυτή φαίνεται να έχει κυρίως ένα βασικό μέλημα. Την δημιουργία της μεγαλύτερης έκθεσης πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου.

Στις εκδηλώσεις θα παρέχονται και 300.000 μάσκες προσώπου οι οποίες θα δοθούν σε όσους το θελήσουν. Ωστόσο, παρά τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κανείς δεν θα είναι υποχρεωμένος προφανώς να τις φορέσει.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ άλλωστε την Τετάρτη σε σχόλιο που ανάρτησε στο twitter για την ημέρα αυτή, δεν έκανε καμία αναφορά για τις μάσκες ή την εξάπλωση της πανδημίας.

Αντίθετα, ευχαρίστησε μόνο δημόσια τις επιχειρήσεις που έκαναν τις δωρεές για τα πυροτεχνήματα, τονίζοντας πως «θα είναι αναμφίβολα, μια ξεχωριστή βραδιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Εσωτερικών, Ντέιβιντ Μπερνάρντ, παρουσίασε για δεύτερη χρονιά τα σχέδια της χώρας με αφορμή την ημέρα του εορτασμού, στα οποία συμπεριλαμβάνεται μια «μοναδική αεροπορική παράσταση».

 

«Ο χαιρετισμός του προέδρου Τραμπ στις ΗΠΑ θα είναι ένα πατριωτικό μήνυμα προς τιμήν των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν την πατρίδα», τόνισε ο Μπερνάρντ σε δήλωσή του.

Υπενθυμίζουμε πως οι ΗΠΑ φέτος αναμένεται να γιορτάσουν την Ημέρα Ανεξαρτησίας εν μέσω έντονων ανησυχιών για τον κορονοϊό και της σύγχυσης που επικρατεί όσον αφορά τις πρακτικές που ακολουθούνται για την προστασία των πολιτών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κατηγορηθεί πολλάκις πως προχωρά στην διοργάνωση μεγάλων συγκεντρώσεων και μεγάλων εκστρατειών παρά τον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης και το γεγονός πως η χώρα του βρίσκεται καιρό τώρα στην επικαιρότητα ακριβώς για τα αυξημένα κρούσματα.

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του στο Fox News, προέβλεψε πάλι πως η λοίμωξη θα εξαφανιστεί και πως οι μάσκες προστασίας δεν είναι υποχρεωτικές.

Μια μέρα πριν κορυφαίος Ρεπουμπλικανός αξιωματούχος κάλεσε τον πρόεδρο να φορά μάσκα ως παράδειγμα.

(Με πληροφορίες από cbsnews, Associated Press)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.