Header Ads

Πρώτη αποθαλάσσωση για το μεγαλύτερο υδροπλάνο στον κόσμο

Την παρθενική του πτήση από τη θάλασσα πραγματοποίησε την Κυριακή από τα ανοιχτά του Κινγκτάο, στην επαρχία Σαντόνγκ, το κινεζικό υδροπλάνο AG600- το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Xinhua, η κρατική AVIC (Aviation Industry Corporation of China), το αεροπλάνο αποθαλασσώθηκε από τη θάλασσα του Κινγκντάο στις 10.18 το πρωί και πέταξε για περίπου 31 λεπτά. H πτήση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για το συγκεκριμένο αεροσκάφος, που έκανε την παρθενική του (γενικότερα) πτήση το 2017 και πέταξε για πρώτη φορά από το νερό το 2018, από μια δεξαμενή το 2018.

 

 

Την πτήση αυτή θα ακολουθήσουν επόμενες φάσεις δοκιμαστικών πτήσεων πάνω από τη θάλασσα. Το ΑG600 Κunlong, μαζί με το Y-20 και το C919 ανήκουν στο κινεζικό πρόγραμμα της «οικογένειας μεγάλων αεροσκαφών». Σύμφωνα με το Xinhua, το αεροσκάφος προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες της χώρας για δασοπυρόσβεση, διασώσεις στη θάλασσα κ.α, ενώ έχει σχεδιαστεί έχοντας κατά νου τη δημιουργία διαφόρων εκδόσεων, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες πιθανών πελατών. Όσον αφορά στον δασοπυροσβεστικό ρόλο, μπορεί να μεταφέρει μέχρι 12 τόνους νερού και να τους ρίχνει σε μια περιοχή 4.000 τετραγωνικών μέτρων. Όσον αφορά στις αποστολές διάσωσης στη θάλασσα, το Xinhua αναφέρει πως μπορεί να διασώζει 50 άτομα σε κάθε αποστολή.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.