Header Ads

Ρομάν Ρομπροέκ: Ο φωτογράφος της εγκατάλειψης

Εγκαταλελειμμένο θερμοκήπιο (Greenhouse Neo)

Ο Ρομάν Ρομπρόεκ είναι βραβευμένος φωτογράφος με πάθος για τα αστικά τοπία και τους εγκαταλελειμμένους χώρους, θέματα στα οποία εστιάζει για τις εικόνες του. 

Ο Ολλανδός φωτογράφος απαθανατίζει «μοναδικές φωτογραφίες από άγνωστα εγκαταλελειμμένα μέρη», όπως γράφει η ιστοσελίδα του. «Η φωτογραφία δεν είναι απλά ένα χόμπι για μένα. Η καταγραφή της σωστής στιγμής, διάθεσης και συναισθήματος... Aναζητώ αυτόν τον τέλειο συνδυασμό. Είναι ένα πάθος, το δικό μου πάθος», λέει.

«Οταν ξεκίνησα το ταξίδι της ”αστικής φωτογραφίας”, έβλεπα κυρίως άδεια, εγκαταλελειμμένα και σε παρακμή κτίρια. Δεν μου πήρε πολύ καιρό πριν αποκτήσω περιέργεια γι’ αυτά. Ποια ήταν η ιστορία πίσω από αυτά τα κτίρια; Ποιος ζούσε εκεί; Τι σκοπό είχαν τα αντικείμενα που βρίσκονται εκεί και για ποιο λόγο εγκαταλείφθηκαν; Αυτή η περιέργεια δημιούργησε έναν στενό δεσμό ανάμεσα σε μένα και την αστική φωτογραφία και από τότε έχω επισκεφτεί τόσες πολλές όμορφες τοποθεσίες ανά τον κόσμο. Η ευκαιρία να ρίξω μια ματιά πίσω από τις κουρτίνες , είναι μια πραγματικά μοναδική εμπειρία, χαλαρωτική και ελκυστική την ίδια στιγμή. Η ειδικότητά μου είναι η καταγραφή εσωτερικών και εξωτερικών χώρων μιας ποικιλίας κτιρίων, πολιτιστικής κληρονομιάς και μνημείων που λειτουργούν με φυσικό φως», γράφει επίσης.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε ένα δείγμα από το έργο του φωτογράφου, με θέμα την εγκατάλειψη με εικονές που ταξιδεύουν.

«Πιάνο στο πάτωμα» («Θερμοκήπιο» («Πρώην εκκλησάκι» (Former Chapel)«Βαγόνι τρένου» (Train Cabin)Μεταφορικά μέσα (Trabant)

Οι φωτογραφίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φωτογράφου, για περισσότερες πατήστε εδώ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.