Header Ads

ΗΠΑ: Παρήγγειλαν πίτσα με πεπερόνι και παρέλαβαν τον αγκυλωτό σταυρό

Δύο εργαζόμενοι της αλυσίδας με πιτσαρίες, Little Caesars, στην πόλη του Οχάιο, της Πολιτείας του Κλίβελαντ, των Ηνωμένων Πολιτειών, απολύθηκαν αφού έφτιαξαν μια πίτσα με πεπερόνι που απεικόνιζε την σβάστικα.

Όπως δήλωσε ο Τζέισον και η Μίστι Λάσκα, το ζευγάρι που αγόρασε την πίτσα, η διεύθυνση του καταστήματος, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καθώς ισχυρίστηκε πως ήταν ένα αστείο μεταξύ των εργαζομένων, που από λάθος έφτασε στα χέρια πελατών.

Μιλώντας στο κανάλι 5 του Κλίβελαντ, εξήγησαν πως παρέλαβαν την πίτσα από το τμήμα, «grab-and-go», στο οποίο ο πελάτης δεν παραγγέλνει την πίτσα της προτίμησης του αλλά αγοράζει από αυτές που έχει ήδη ετοιμάσει το κατάστημα.

«Τους ρώτησα τι πίτσες τους έχουν περισσέψει και μου απάντησαν πως έχουν μια πεπερόνι και μια μαργαρίτα. Ζήτησα λοιπόν και πήρα την πεπερόνι», εξήγησε ο Τζέισον Λάσκα.

Οπως ήταν φυσικό μόλις το ζευγάρι έφτασε σπίτι και άνοιξε το κουτί, τους περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη. Η Μίστι Λάσκα χωρίς να χάσει χρόνο αποθανάτισε την πίτσα - σβάστικα με το κινητό της και αμέσως ανέβασε την φωτογραφία στον λογαρισμό της στο Twitter.

Στην επικοινωνία που είχε με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο Τζέισον Λάσκα, τον άκουσε έκπληκτο να του λέει πως επρόκειτο «για μία πλάκα μεταξύ των εργαζομένων».

«Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν χώρα αυτή την εποχή με όλα αυτά που συμβαίνουν, με το κλίμα να είναι τεταμένο. Προς τι τo μίσος; Για ποιο λόγο να κάνει κάποιος ένα τέτοιο αστείο;», σχολίασε η Μίστι Λάσκα, στο δελτίο ειδήσεων του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού 19.

Η διοίκηση της αλυσίδας Little Caesars, της τρίτης μεγαλύτερης στο χώρο της πίτσας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πίσω από την Pizza Hut και την Domino’s, με 5.463 καταστήματα παγκοσμίως, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως, «η εταιρεία δείχνει μηδενική ανοχή στα θέματα ρατσισμού και διακρίσεων οιασδήποτε μορφής», ενημερώνοντας ταυτόχρονα πως οι δύο εργαζόμενοι απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Όσο για το ζευγάρι που είχε την ατυχία να αγοράσει την πίτσα με τον αγκυλωτό σταυρό, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται στο μέλλον να φάei ξανά στα καταστήματα της Little Caesars.

«Αγαπάμε την διαφορετικότητα, την υποστηρίζουμε και την αγκαλιάζουμε. Θέλουμε να σταματήσει αυτό το μίσος».

 

Πηγή: HuffPost US

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.