Header Ads

Πτήση από Σουδία προσγειώθηκε στη Ρόδο - Όλοι οι επιβάτες θα υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό

Φωτογραφία αρχείου. Αεροσκάφος της TUI.

Πτήση της TUI από την Σουηδία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (2 Ιουλίου) - παρά το γεγονός ότι η Σουδία δεν περιλαμβάνεται στις λεγόμενες «ασφαλείς χώρες προέλευσης» της λίστας που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από 48 ώρες. Η συγκεκριμένη χώρα έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα τη λογική της «ανοσίας της αγέλης» καταγράφοντας μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κατ′ αναλογία.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΕ εξέδωσε «ταξιδιωτική σύσταση» που έχει συμβουλευτικό, αλλά όχι υποχρεωτικό χαρακτήρα για τις χώρες-μέλη, ενώ η Ελλάδα την προσυπέγραψε.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πτήση έλαβε ειδική άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία, βέβαια, δεν εξειδίκευσε σε ποια κατηγορία εξαιρέσεων ανήκει.
Η άδεια που δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της Huffpost, είναι κυβερνητική (πιθανότατα με την τελική έγκριση να έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου). Με την συγκεκριμένη πτήση της εταιρείας ΤUI, που είναι ένας από τους ισχυρότερους «παίκτες» στον κόσμο στην τουριστική αγορά, ταξίδεψαν σύμωνα με τις ίδιες πληροφορίες και δημοσιογράφοι με στόχο να προβάλλουν την Ελλάδα, ως ασφαλή προορισμό.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στη Huffpost ότι όλοι οι επιβάτες της πτήσης θα περάσουν από έλεγχο κορονοϊού και δεν θα υπάρξει δειγματοληπτική διαδικασία.

Άποψη παραλίας από την πόλη της Ρόδου - φωτογραφία αρχείου

Η πτήση αυτή πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες αφότου και πάλι πτήση της TUI έλαβε ειδική άδεια να προσγειωθεί στην Κω με Γερμανούς γιατρούς - νωρίτερα από το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων για διεθνείς πτήσεις την 1η Ιουλίου.
Θυμίζουμε ότι σε συνδυασμό με αυτή την πτήση στην Κω, ανακοινώθηκε επίσημα η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού με την TUI, προκειμένου να εξασφαλίσει η εταιρεία τουλάχιστον 1,5 εκατ. τουρίστες, φέτος για την Ελλάδα.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.