Στις 6.000 ευρώ η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού ΙΧ

Ακόμα πιο γενναιόδωρη είναι η κυβερνητική επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
Σήμερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, στη Βουλή, το οποίο ψηφίζεται επίσης σήμερα, τόνισε ότι το ανώτατο ποσό επιδότησης για ιδιώτες, από 5.500 ευρώ αυξάνεται στις 6.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, για αγορά ηλεκτρικού ΙΧ, αξίας λιανικής τιμής προ φόρων έως 30.000 ευρώ, το ποσοστό επιδότησης από 15 τοις εκατό γίνεται 20 τοις εκατό και έως 6.000 ευρώ, ενώ για ηλεκτρικά ΙΧ αξίας από 30.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ, το ποσοστό διατηρείται στο 15 τοις εκατό, ωστόσο το ποσό φθάνει έως 6.000 ευρώ.
Ο υπουργός προανήγγειλε, πέραν των επιδοτήσεων για ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ, επιδότηση για ηλεκτρικά αμαξίδια για άτομα με αναπηρίες καθώς και έξτρα μπόνους 1.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού ΙΧ.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, θα πουληθούν συνολικά σε ιδιώτες και επαγγελματίες περίπου 15.000 ηλεκτρικά ΙΧ και 12.500 σκούτερ.
Βεβαίως, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει κίνητρα και για τοποθέτηση φορτιστών, τόσο δημοσίων όσο και ιδιωτικών, καθώς και κίνητρα για εταιρείες παραγωγής μπαταριών.
Το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο, που γίνεται νόμος σήμερα, θα τεθεί σε ισχύ τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.
Αναμένουμε την αντίδραση του αγοραστικού κοινού, καθώς τα ηλεκτρικά μοντέλα που φθάνουν στην Ελλάδα, διευρύνονται σημαντικά, όπως και η υποδομή σε δημόσιους φορτιστές. Φέτος υπολογίζεται να έχουμε 2.000 σημεία, με ραγδαία αύξηση τα επόμενα χρόνια.






