Header Ads

Τενεσί: Με νόμο που ψηφίστηκε νύχτα απαγορεύονται οι αμβλώσεις μετά τις 6 εβδομάδες

Ο κυβερνήτης του Τενεσί, Μπιλ Λι, ανάμεσα σε ρεπουμπλικάνους βουλευτές, στο καπιτώλιο της πολιτείας, ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Εν μέσω των αναταραχών που επικρατούν στις Ηνωμένες Πολιτείες με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και της πανδημίας λόγω κορονοϊού, η πολιτεία του Τενεσί πέρασε ένα από τα αυστηρότερα νομοσχέδια, με την μορφή του κατεπείγοντως, που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά την συμπλήρωση έξι εβδομάδων.

Η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδιού εξέπληξε τους βουλευτές των Δημοκρατικών, καθώς τα μόνα νομοσχέδια που επρόκειτο να ψηφιστούν ήτα όσα έχουν να κάνουν με τον προϋπολογισμό καθώς και εκείνα που αφορούν τον κορονοϊό.

Ωστόσο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ενώ η συζήτηση για τον προυπολογισμό βρισκόταν σε τέλμα, το νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις που υποστηρίχθηκε από τον Ρεπουμπλικανικό Κυβερνήτη Μπιλ Λι, ψηφίστηκε κανονικά.

Γυναίκες διαμαρτύρονται για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αμβλώσεις.

 

«Ο κόσμος θα ξυπνήσει αύριο και θαβρεθεί ενώπιον ενός νομοσχεδίου για το οποίο είχαμε πει πως δεν θα το συζητήσουμε», είπε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Τζεφ Γιάρμπρο από το Νάσβιλ.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι αμβλώσεις θα απαγορεύονταν μόλις ανιχνευθεί ένας εμβρυϊκός καρδιακός παλμός - περίπου έξι εβδομάδες μετά την εγκυμοσύνη, με άλλα λόγια πολύ πριν πολλές γυναίκες γνωρίζουν ότι είναι έγκυες. Παρόμοια νομοθεσία έχει θεσπιστεί σε άλλες πολιτείες, όπως το Μισισιπή και την Τζόρτζια , αλλά βρίσκεται στο στάδιο της επαναδιαπραγμάτευσης λόγω νομικών ζητημάτων.

Το νομοσχέδιο απαιτεί επίσης από τις γυναίκες που θέλουν να υποβληθούν σε άμβλωση να κάνουν υπέρηχο με τον γιατρό να είναι υποχρεωμένος να τους περιγράψει την εικόνα.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί, πως στο νομοσχέδιο των 38 σελίδων υπάρχει ο όρος που υποχρεώνει τον γιατρό να ενημερώσει την γυναίκα που επιθυμεί να προχωρήσει σε άμβλωση με φάρμακα πως υπάρχει πιθανότητα η αγωγή να διακοπεί στην μέση της διαδικασίας. Μεγάλη είναι η αντίδραση της ιατρικής κοινότητας καθώς υποστηρίζει πως δεν υπάρχει αρκετή βιβλιογραφία που να αποδεικνύει πως κάτι τέτοιο είναι ασφαλές για την υγεία της γυναίκας.

 

Πηγή: HuffPost US

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.