Header Ads

Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Σε 31 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Παράλληλα, δεν σημειώθηκε κάποιος θάνατος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.803, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στο μεταξύ, δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. Τρεις εξ αυτών (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κανένας θάνατος

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανησυχία στην κυβέρνηση 

Η αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση και στους ειδικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που αύριο, Δευτέρα, θα συνεδριάσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στόχος να μπει ένα φρένο στην επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων και η ανάσχεση της εισόδου τους από τον Προμαχώνα.  

Αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων στην Κοζάνη

Σήμερα έγινε επίσης γνωστή η αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια. 

Τα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα, ανέρχονται συνολικά σε 36, εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

Κρούσμα σε κατασκήνωση 

Επίσης, σε κατασκήνωση της Χαλκιδική, ένα κορίτσι 15 ετών βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Όπως αναφέρει η κατασκήνωση σε ανακοίνωση, το κορίτσι πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Μετά από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα και από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα. Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες και αφού ο πυρετός δεν έπεσε, κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τους ζητήθηκε να κάνει το παιδί τεστ. Έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική. 

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.