Header Ads

Αύξηση προϋπολογισμού και παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων της πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της διαχείρισης των υδατικών πόρων σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης λεκανών απορροής της Περιφέρειας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020

Αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας και οι δημόσιοι φορείς μετά την πανδημία, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, προχώρησαν σε τροποποίηση της Πρόσκλησης “Δράσεις βελτίωσης διαχείρισης των υδατικών πόρων σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης λεκανών απορροής της Περιφέρειας” που αφορά στη χρηματοδότηση παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση της διαχείρισης των υδατικών πόρων της ΠΔΜ σε εναρμόνιση με τις απαιτήσεις του περιβαλλοντικού κεκτημένου της Ένωσης (Οδηγία 2000/60) και στη βελτίωση της ποιότητας των υδάτων και της ποσότητας του υδατικού αποθέματος.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,2 εκ. ευρώ και η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προτάσεων μεταφέρεται στις 30/09/2020, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους φορείς να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 – «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κλπ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

The post Αύξηση προϋπολογισμού και παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων της πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της διαχείρισης των υδατικών πόρων σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης λεκανών απορροής της Περιφέρειας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020 appeared first on Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Από το Blogger.