Header Ads

«Γράμματα – 1,5 μέτρο μακριά»: Οι ΟΔΟΣ στην Ταράτσα του Εμπρός για τέσσερις παραστάσεις

Οι ”ΟΔΟΣ” παρουσιάζουν το καλοκαίρι του 2020 στην Αθήνα, τα «Γράμματα – 1,5 μέτρο μακριά».

Σε μια Αθηναϊκή ταράτσα, 7 ηθοποιοί φωτίζουν την ανάγκη για αγάπη δίχως περιορισμούς...

Μέσα από γράμματα που στάλθηκαν ανώνυμα, ιστορίες για coming out που έγιναν (ή δεν κατάφεραν να γίνουν) σε οικογενειακό, φιλικό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας άλλοτε αυτούσια τα λόγια των γραφόντων, άλλοτε λόγια που γράφτηκαν εκ των γραμμάτων ορμώμενα. Όσα γράφτηκαν για μας από μας… από τον καθένα ή από κανέναν… Αναζητώντας  παραλήπτη...

Μια μουσική παράσταση βασισμένη στα Γράμματα. Μια performance για τους εαυτούς που κρύβονται και για αυτά που μας ωθούν να συμφιλιωθούμε με την πραγματικότητα μας.

«Η κατανόηση, η αποδοχή της προσωπικότητας του καθενός από εμάς, ο σεβασμός των ρόλων μέσα στο σύνολο και ο κοινός στόχος είναι τα βασικά στοιχεία που μας δένουν ως ομάδα. Η ΟΔΟΣ θεμελιώθηκε με γνώμονα το σύνολο», αναφέρουν οι συντελεστές. 

Πρόσφατα αντιμετωπίσατε την δυσκολία του να πρέπει να αποδεσμεύσετε έναν καινούργιο συνεργάτη, γιατί αυτό;

Πιστεύουμε πολύ στο ”μαζί” και καταδικάζουμε κάθε μορφή αυτοπροβολής η οποία βλάπτει την καλλιτεχνική δημιουργία. Στο δικό μας πλαίσιο η ευαισθησία έρχεται πρώτη και ο στόχος μας είναι μέσα από την τέχνη να προκύπτει εξυγίανση . Με απόλυτη κατανόηση στις πληγές όλων μας. Ωστόσο είναι απολύτως θεμιτό και αυτονόητο ότι οι ιδέες και οι στόχοι συγκρούονται. Η απόφαση να αποδεσμευτεί ένας συνεργάτης λοιπόν είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία. Αλλά και προβλεπόμενη και αναπόφευκτη όταν η διχογνωμία εμποδίζει την  εξέλιξη και τον στόχο. Πρώτο μέλημά μας είναι να σεβαστούμε και να προστατεύσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι άνθρωποι που μας έστειλαν τα γράμματά τους.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές σας;

Μαζί εξερευνούμε το πως καταλήγουμε όλοι μας να κουβαλάμε την κανονικότητα στην έκφραση της αγάπης, σαν σκιές στους ώμους μας από το παρελθόν. Το κοινό μας κίνητρο είναι η πεποίθηση ότι όλα τα άτομα είναι ισάξια ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικής ταυτότητας, φυλής, καταγωγής ή οποιασδήποτε άλλης ταυτότητας που μπορεί να κουβαλούν.

Ποιος είναι ο σκοπός του έργου;

Σε μια εποχή, που λόγω κοινωνικοπολιτικών συνθηκών, ο κόσμος υποφέρει από την διάσπαση και την διχόνοια, οι ιστορίες που πρέπει να λέμε είναι αυτές που δίνουν φωνή στους «αποξενωμένους» και στα άτομα των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα απειλούνται. Γιατί αυτοί είναι που κινδυνεύουν περισσότερο.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ΟΔΟΣ την επόμενη μέρα;

Η παράστασή «Γράμματα – 1,5 μέτρο μακριά» μετά από τις 4 παραστάσεις στην Ταράτσα του αγαπημένου μας θεάτρου εμπρός, θα φιλοξενηθεί και σε άλλους χώρους τον Σεπτέμβριο. Τον χειμώνα του 2021 η ΟΔΟΣ σχεδιάζει θναα παρουσιάσει το έργο «ΤΕRAΣ» του Γιωργή Δεσποτάκη. Το «ΤΕRΑΣ» κοιτά το παρελθόν της Ελλάδας και το κατά πόσο υπάρχει μέλλον. Μέσα από δυο αδέρφια, μεγαλωμένα σε ένα απόμερο, Μεσογειακό νησί.

… 1,5 μέτρο μακριά τον έναν από τον άλλο  

Σκηνοθεσία/δραματουργία/Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Καλογερόπουλος

Χορογραφίες: Εύη Τσακλάνου

Παίζουν: Μαρία-Στέλλα Γκότση, Ελένη Θεοδοσοπούλου, Γιώργος Καλογερόπουλος, Φανή Κουλούρη, Νατάσα Λυμπεροπούλου, Γιώργος Τριανταφύλλου, Εύη Τσακλάνου

Οργάνωση & Συντονισμός ομάδας: Ελένη Θεοδοσοπούλου

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.