Header Ads

Κοζάνη – Φ. Γεννηματά: Η περιοχή να μην χάσει το ενεργειακό της brand name

Κοζάνη – Φ. Γεννηματά: Η περιοχή να μην χάσει το ενεργειακό της brand name

«Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις φωνές μας με τους πολίτες και να μην γίνει η Δυτική Μακεδονία παράπλευρη απώλεια, στις εξελίξεις και στις πολιτικές της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση» τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ.  Φώφη Γεννηματά, στην υπό κατασκευή υπερσύγχρονη μονάδα Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ, από όπου ξεκίνησε την  διήμερη περιοδείας της,  σε Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα με επίκεντρο των συναντήσεων, την μετάβαση στην επόμενη μέρα, με το τέλος του λιγνίτη.

«Αγωνιζόμαστε για να εξασφαλίσουμε  τον αναγκαίο χρόνο κα τους αναγκαίους πόρους για την δίκαιη μετάβαση», υπογράμμισε ακόμα η κ. Γεννηματά  σε δηλώσεις της,  επισημαίνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής διαθέτει ένα νέο σχέδιο και μια βιώσιμη λύση  που μπορεί να εγγυηθεί  ότι «η περιοχή δεν θα χάσει το ενεργειακό της brand name, αλλά θα το ενισχύσει, με όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ακόμα ότι δεν υπάρχει λόγος για τη βιασύνη της κυβέρνησης που προχωρά στην απολιγνιτοποίηση χωρίς σχέδιο, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η αυτονομία της χώρας καθώς όπως σημείωσε δεν μπορούμε να έχουμε ένα καύσιμο 100% εισαγόμενο.

Τέλος η κ. Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, ανέφερε χαρακτηριστικά «οι αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, το «μαγαζί» και τα «παραμάγαζα», σοκάρουν και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή. Οι πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι μεγάλες και καθιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ αδύναμο και αναξιόπιστο να ασκήσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση σε ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο».

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας, της Πρόεδρου του Κινήματος αλλαγής, οι Πρυτανικές Αρχές του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με κύριο θέμα τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για την περιοχή κατά τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή που όπως και έθεσε ο  Πρύτανη  κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

 

Στην συνέχεια η κ. Γεννηματά συμμετείχε σε σύσκεψη με φορείς και Δημάρχους, στην Κοζάνη. Ακολούθησε η  επίσκεψη  στον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα. Η πρώτη μέρα της περιοδείας της κ. Γεννηματά  ολοκληρώθηκε με την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη και την συνάντηση που είχε με κομματικά στελέχη της περιοχής.

 

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

 

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.