Header Ads

Το ΥΠΕΞ του Ιράν τρολάρει τις ΗΠΑ για τις διαδηλώσεις

.
 

″ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΑΣ!” είχε κραυγάσει στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος, στις 20 Ιανουαρίου, όταν περισσότερα από 1.500 άτομα είχαν ήδη χάσει την ζωή τους κατά την διάρκεια της χειρότερης εξέγερσης στην χώρα, από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

 

.

 

Σήμερα, αφού οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις για την αστυνομική βία εναντίον Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ έφτασαν μέχρι το κατώφλι του Λευκού Οίκου, η Τεχεράνη άρπαξε την ευκαιρία να ανταποδώσει τα ”χρωστούμενα” στην Ουάσιγκτον.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανάρτησε στο Twitter τη φωτογραφία ενός μαύρου διαδηλωτή, με τη γροθιά στον αέρα, μπροστά σε μία ομάδα των αμερικανικών ΜΑΤ. Η εικόνα συνοδεύεται από ένα απόσπασμα της ομιλίας του Μάρτιν Λουθερ Κίνγκ, που έμειναν στην ιστορία:

″Εχω ένα όνειρο ότι μια μέρα αυτό το Εθνος θα ξεσηκωθεί και θα ζήσει το πραγματικό νόημα των πεποιθήσεών του: Πιστεύουμε ότι αυτές οι αλήθειες είναι αυταπόδεικτες, όλοι οι άνθρωποι έχουν δημιουργηθεί ίσοι...”

 

 Προηγήθηκε ανάρτηση του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος κατήγγειλε τις ΗΠΑ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χρησιμοποιώντας το δελτίο τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις αντίστοιχες παραβιάσεις το Ιράν. 

 

 

 

 

 

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.