Header Ads

Επίθεση με βιτριόλι: Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: «Υπερπροσπάθεια της 33χρονης να θυμηθεί» – Καταθέσεις-«κλειδιά» δείχνουν τη δράστιδα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών για την εξιχνίαση της φρικτής επίθεσης με βιτριόλι, με στόχο την 33χρονη Ιωάννα Π, στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Την εβδομάδα που διανύουμε οι αστυνομικοί θα επιδιώξουν τουλάχιστον δύο νέες επαφές με την 33χρονη στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων.

Όσο περνούν οι ημέρες αρχίζει και συνειδητοποιεί το μέγεθος της βλάβης που της προκάλεσε η δράστις και επιθυμεί με κάθε τρόπο να αποδοθεί Δικαιοσύνη.\

 

 

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι η Ιωάννα Π. βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση αλλά χάρη στην υπερπροσπάθεια που καταβάλλει βοηθάει στις έρευνες τους αστυνομικούς.

Οι τελευταίοι έχουν βρεθεί πολλάκις το τελευταίο διάστημα σε αδιέξοδο, γεγονός που τους ανάγκασε να ανοίξουν τον κύκλο των ερευνών. Συνολικά έχουν πάρει 30 καταθέσεις από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος. Έχουν σχηματίσει ένα κύκλο πέντε υπόπτων και πλέον βρίσκονται στη φάση του «ξεσκαρταρίσματος». Δηλαδή, προσπαθούν να εστιάσουν στις καταθέσεις και τα στοιχεία που είναι αξιόπιστα και διαφωτιστικά. Παράλληλα, αφήνουν στην άκρη καταθέσεις που βασίζονταν σε φήμες ή ακόμα και κουτσομπολιά, όπως τουλάχιστον προέκυψε από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί.

«Τα μέτωπα του παρελθόντος του θύματος, από τα οποία θα μπορούσε θεωρητικά να υπάρξει ένας εκδικητής είναι αρκετά. Όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι και η 33χρονη, είχε στο παρελθόν κάποιες κόντρες με άτομα του περιβάλλοντός της. Δεν μπορεί, ωστόσο, η ίδια να ξεχωρίσει κάποιο περιστατικό από αυτά ως το πιο κρίσιμο. Ορισμένες γυναίκες που ήταν εν δυνάμει ύποπτες βρέθηκαν με ισχυρό άλλοθι και βγήκαν εκτός κάδρου. Εκτιμάμε ότι διά της ατόπου απαγωγής θα καταλήξουμε τελικά στη δράστιδα, η οποία αποδεικνύεται τυχερή που κατάφερε να διαφύγει ανενόχλητη και ταυτόχρονα καλά οργανωμένη», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της Ιωάννας Π., η οποία από την πρώτη στιγμή ήταν δεκτική στην παραχώρηση του κινητού της τηλεφώνου για την πρόοδο των ερευνών.

Η αισιοδοξία που εκφράζεται ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση εδράζεται στα επικείμενα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Ο «υπερκοριός» της ΕΛ.ΑΣ. «σάρωσε» τα σήματα από τα τηλέφωνα που βρίσκονταν το πρωί της Τετάρτης 20 Μαΐου στο σημείο της επίθεσης στην οδό Θησέως και αναμένεται να διαπιστωθεί εάν θα προκύψει ή όχι ταυτοποίηση με κάποιο από τα τηλέφωνα των γυναικών που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ως εν δυνάμει ύποπτες.

«Η οργάνωση και η ψυχραιμία της δράστιδος μας κάνουν να πιστεύουμε ότι πρόκειται για άτομο που δεν θα παραδεχόταν την πράξη του, παρά μόνο εάν καταλάβαινε ότι έχει στριμωχτεί από τη συλλογή σοβαρών στοιχείων σε βάρος του. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι παρά την έκταση που έχει πάρει το θέμα δεν έχει παραδοθεί στις Αρχές. Συνεπώς ακόμα και εάν η δράστις είναι μία από τις υπόπτους που έχουμε στις λίστες μας, αυτό δεν αρκεί. Εάν, όμως, έχουμε στα χέρια μας ένα χειροπιαστό στοιχείο, όπως μία τυχόν ταυτοποίηση από τα αποτελέσματα της σάρωσης των κινητών τηλεφώνων, τότε θα μιλήσουμε με την ύποπτο σε άλλη βάση. Θα είναι ένα στοιχείο που θα επιταχύνει σημαντικά τις έρευνες», προσθέτει αστυνομική πηγή. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει τουλάχιστον τρεις μάρτυρες-«κλειδιά», που έχουν δώσει ώθηση στις έρευνες μέσα από στοιχεία που ήταν μέχρι πρότινος άγνωστα. Κατάθεση έχουν δώσει πρώην σύντροφοι της 33χρονης, συνάδελφοί της, φίλοι και φίλες της, συγγενείς αλλά αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης. Κάποιοι εξ αυτών έχουν δώσει στους αστυνομικούς μία «πυξίδα» για την κατεύθυνση των ερευνών. Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η δράστις προέρχεται από το στενό, προσωπικό ή επαγγελματικό, περιβάλλον της 33χρονης.

Η Ιωάννα Π. εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της. Η κοπέλα φέρει εγκαύματα στο 93% του προσώπου της, με τη θεραπεία που ακολουθεί να είναι επίπονη. Την περασμένη Πέμπτη υποβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε δεύτερο πολύωρο χειρουργείο, το οποίο ήταν επιτυχές. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.