Header Ads

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Όρεγκον επικύρωσε απόφαση για ακύρωση του lockdown στην πολιτεία

Διαδηλωτές στο Όρεγκον κατά της καραντίνας. 

To Ανώτατο Δικαστήριο του Όρεγκον στις ΗΠΑ επικύρωσε χθες Δευτέρα απόφαση δικαστηρίου της κομητείας Μπέικερ το οποίο είχε ακυρώσει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών που ανακοίνωσε η κυβερνήτης Κέιτ Μπράουν με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν ακύρωσε την προηγούμενη εβδομάδα το lockdown που επέβαλαν οι αρχές της πολιτείας, εκτιμώντας ότι δεν είχαν τη δικαιοδοσία μονομερώς να περιορίσουν τους πολίτες στα σπίτια τους ή να τους απαγορεύσουν να εργάζονται.

Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Όρεγκον, η Μπράουν επεσήμανε ότι οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το δικαστήριο να ακούσει όλα τα επιχειρήματα.

«Η επιστήμη παραμένει ξεκάθαρη: με την κοινωνική απόσταση, το κάλυμμα του προσώπου, την παραμονή στο σπίτι όσο το δυνατό περισσότερο και μόνο με το σταδιακό άνοιγμα των κοινοτήτων μας, μπορούμε να σώσουμε ζωές και να διατηρήσουμε τους κατοίκους του Όρεγκον ασφαλείς», ανέφερε στο Twitter.

Έχοντας καταγράψει 3.687 μολύνσεις και 138 θανάτους μέχρι χθες Δευτέρα, το Όρεγκον παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τις 6 Ιουλίου.

Λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου της κομητείας Μπέικερ, η κυβερνήτης είχε προειδοποιήσει ότι αν η πολιτεία ανοίξει πολύ γρήγορα και χωρίς να τηρεί τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης ενδέχεται να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία και να χαθούν ανθρώπινες ζωές, ενώ χαρακτήρισε την κίνηση «ανεύθυνη».

(Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.