Header Ads

Δεν αποχωρούν οι ΗΠΑ από την συμφωνία μείωσης των στρατηγικών οπλοστασίων

Ο Ρόμπερτ Ο′ Μπράιεν Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δεν αναμένεται να αποχωρήσουν από τη συμφωνία μείωσης των στρατηγικών οπλοστασίων (New START) με την Ρωσία, ενώ θα εισέλθουν σε συνομιλίες καλής πίστης με τη Μόσχα, όπως διευκρίνισε ο Ρόμπερτ Ο′ Μπράιεν Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Θα εισέλθουμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία με καλή πίστη. Νομίζω ότι οι Ρώσοι θέλουν ουσιαστικό έλεγχο όπλων και εμείς θέλουμε ουσιαστικό έλεγχο όπλων. Έτσι, είμαι προσεκτικά αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε μπροστά με σεβασμό στη συμφωνία New START» δήλωσε ο Ο′ Μπράιεν.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συνθήκη Open Skies, με τη συμμετοχή 35 χωρών, που επιτρέπει μη οπλισμένες αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από χώρες μέλη, στην τελευταία κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ για απόσυρση της χώρας από μια μεγάλη διεθνή συνθήκη.

NY Times: Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ και από τη συνθήκη «Open Skies»

H ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ είχε θέσει ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις της Ουάσιγκτον για την συμφωνία «New Start», η οποία επιβάλλει όρια στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ και την Ρωσία. Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει η Κίνα να ενταχθεί στη συμφωνία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.