Header Ads


ΓΛΙΤΩΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Συγκρίνετε τις τιμές ΟΛΩΝ των παρόχων ρεύματος και βρείτε το καλύτερο!
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

«Πανδημία πολιτισμού» για την τουριστική προβολή της Ελλάδας

Ο πολιτισμός, αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, χωρίς να υποτιμούμε πολιτισμούς άλλων χωρών.

Επίσης, ο πολιτισμός είναι βασικός πυλώνας στην τουριστική και οικονομική ανέλιξη της Ελλάδας και όπως έχουμε διαπιστώσει, τα τελευταία χρόνια οι συνεργασίες πολιτισμού και τουρισμού στη χώρας μας, πληθαίνουν.

Τώρα έρχεται μια ακόμη ενέργεια, που ενδυναμώνει αυτή τη σχέση. Χθες, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και του Εθνικού Θεάτρου, από την Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρο του ΕΟΤ, από τον πρόεδρο του Εθνικού Θεάτρου, Βασίλη Πουλαντζά, και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη.

Και οι τρεις αναφέρθηκαν στην ανάγκη μιας «πανδημίας πολιτισμού», και της αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων των δύο φορέων, με στόχο τόσο την προβολή της χώρας μας ως διεθνούς πολιτιστικού προορισμού, ιδιαίτερα στο χώρο του θεάτρου, όσο και τη συντονισμένη διεθνή προώθηση του ελληνικού τουρισμού και ειδικότερα των προσφερόμενων στην Ελλάδα μοναδικών εμπειριών πολιτιστικού περιεχομένου.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ τόνισε ότι «ο Οργανισμός προτίθεται να προωθήσει και να προβάλλει όλες τις δράσεις του Εθνικού Θεάτρου και άλλων πολιτιστικών φορέων μέσω των social media που διαθέτει, του portal Visitgreece και των υπηρεσιών του σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να προκαλέσει τον ενδιαφέρον των ξένων τουριστών να επισκεφθούν τη χώρα μας και να χαρούν τις ομορφιές της, με αφορμή μία θεατρική παράσταση ή άλλη πολιτιστική δράση». Και συνέχισε λέγοντας ότι «πρόκειται για βιωματικό τουρισμό, άξονα που θα κινηθούμε συστηματικά το επόμενο διάστημα, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται ο πολιτιστικός τουρισμός. Προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν επαφές και με τους Tour Operators, προκειμένου να εντάξουν στα πακέτα τους πολιτιστικές εκδηλώσεις στη χώρα μας». 

«Το θέατρο, γενικότερα, μπορεί να συμβάλλει πολύ σημαντικά στο τουριστικό προϊόν με δράσεις που θα έχουν ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα απευθύνονται εξίσου στους ξένους και τους Έλληνες τουρίστες. Ο ιός είναι μεταδοτικός, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο μεταδοτικό από την τέχνη και το θέατρο. Και εμείς σκοπεύουμε να την μεταδώσουμε», επισήμανε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Με βάση το μνημόνιο, η συνεργασία των δύο φορέων θα έχει ως κύριους άξονες:

  • την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ τους, καθώς και με τρίτους φορείς, για την προβολή και διανομή σχετικού έντυπου, οπτικοακουστικού και διαδικτυακού υλικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
  • τη δυνατότητα παρουσίας του ΕΟΤ σε δράσεις και συμμετοχές του Εθνικού Θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορούν να αποδειχθούν επωφελείς για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς και παρακολούθησης παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου από προσκεκλημένους του ΕΟΤ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και ιδίως αναφορικά με ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) και άλλες δράσεις του υπηρεσιών του στο εξωτερικό.
  • την προβολή των βίντεο και άλλου διαφημιστικού υλικού του ΕΟΤ σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και αντίστοιχα του προωθητικού υλικού του Εθνικού Θεάτρου στις εκθέσεις όπου συμμετέχει ο ΕΟΤ.
  • τον σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών δράσεων διεθνούς εμβέλειας για την προβολή της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας ως πολιτιστικού προορισμού.
  • την κατά περίπτωση υποστήριξη του ΕΟΤ σε θεατρικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, στην αγγλική ή άλλες γλώσσες, καθώς και σε θεατρικές ξεναγήσεις σε επιλεγμένους τόπους ιστορικής σημασίας και αναφοράς.
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.