Header Ads

Ερευνα αποκαλύπτει ότι οι άνδρες δεν φοράνε μάσκα, επειδή τη θεωρούν σημάδι αδυναμίας

Οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να φορούν μάσκες προσώπου σε κοινή για να προστατευθούν από το COVID-19, επειδή είναι «σημάδι αδυναμίας», σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Middlesex, σε έρευνα που συμμετείχαν 2.459 άτομα από τις ΗΠΑ,  διαπίστωσαν ότι περισσότεροι άντρες από γυναίκες πιστεύουν ότι η χρήση μάσκας προσώπου είναι «ντροπιαστική» και όχι «κουλ». 

«Τα αποτελέσματά μας αποκάλυψαν επίσης ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να εκφράσουν αρνητικά συναισθήματα όταν φορούν μάσκα» δήλωσε ο ένας από τους δύο επικεφαλής της μελέτης, Δρ Βαλέριο Καπράρο. 

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τo ποιοι είναι οι σκοποί τους όταν φορούν μάσκα προσώπου έξω από το σπίτι, αν εξακολουθούν να έχουν κοινωνικές δραστηριότητες και αν επισκέπτονται φιλικά τους πρόσωπα. 

Οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να φορούν μάσκες  έξω από το σπίτι σε σύγκριση με τους άνδρες. 

Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι τόσο άνδρες όσο και γυναίκες είχαν την τάση να φορούν μάσκες εάν ζούσαν σε χώρες όπου ο νόμος δήλωσε ότι έπρεπε.

«Οι άνδρες συνηθίζουν να μην φοράνε μάσκα, γιατί πιστεύουν ότι δεν θα κολλήσουν κορονοϊό, γεγονός που είναι ειρωνικό, καθώς βλέπουμε ότι τα περισσότερα άτομα που νόσησαν και πέθαναν από κορονοϊό είναι άνδρες», συμπληρώνει ο Δρ. Καπράρο. 

Η έρευνα περιελάμβανε 1.266 άνδρες και 1.183 γυναίκες, ενώ 10 άτομα δεν αποκάλυψαν το φύλο.

Περισσότερο από το 60% των ερωτηθέντων ήταν ηλικίας μεταξύ 25 και 44, ενώ το 77,63% ζούσε σε αστική ή προαστιακή περιοχή.

 

Πηγή: SkyNews

 
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.