Header Ads

Πέντε τρόποι για να κάψουμε περισσότερες θερμίδες όταν γυμναζόμαστε

Ακόμη και όσοι δεν δήλωναν ιδιαιτέρως θερμοί με την άσκηση, λίγο πολύ κατά τη διάρκεια της καραντίνας και των δύο περίπου μηνών κοινωνικής απομόνωσης, άρχισαν να γυμνάζονται. Είτε βγαίνοντας λίγο έξω για περπάτημα, τρέξιμο ή ποδήλατο, είτε ξεκινώντας στο σπίτι κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής, οι περισσότεροι προσπαθήσαμε να γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας και την ίδια στγμή να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση λίγο πριν βγούμε στις παραλίες. 

Αλλά όλος αυτός ο ιδρώτας που ρίξαμε είχε τελικά αποτέλεσμα; Ο ιδρώτας σημαίνει ότι κάψαμε γρήγορα τα περιττά; 

Η αντίληψη ότι ο ιδρώτας συνεπάγεται απώλεια βάρους δυστυχώς δεν ισχύει. Σύμφωνα με την Έρρινα Σούτερ, γυμνάστρια από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, στην πραγματικότητα το ιδρωμένο κορμί μας είναι πιθανότατα αποτέλεσμα άλλων παραγόντων, όπως η ηλικία, το φύλο, το επίπεδο φυσικής κατάστασης, οι ιδρωτοποιοί αδένες, το  DNA μας και η θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Σε τελική ανάλυση, όσον αφορά την γυμναστική και την καύση των θερμίδων δεν υπάρχει σύντομη οδός. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι. Ποιοί είναι αυτοί; 

Ιδού πέντε τρόποι για να κάψουμε περισσότερες θερμίδες όταν γυμναζόμαστε.

1. Να ακούμε τι λέει η κοιλιά μας

Ακούγεται τρελό, ναι, αλλά εάν πεινάμε μετά την προπόνηση σημαίνει ότι κάνουμε κάτι σωστά, σύμφωνα με τη Σούτερ. Αυτό συμβαίνει γιατί η πείνα μετά από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής είναι σημάδι ότι το σώμα φωνάζει για θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες.

Με μία σωστή προπόνηση, άσχετα αν αφορά την ενδυνάμωση ή το κάρντιο, συνήθως καίμε 200 θερμίδες ή και παραπάνω. Είναι το σημείο κατά το οποίο οι περισσότερες γυναίκες λόγω της ενέργειας που κατέβαλαν θα πρέπει να καταναλώσουν μια μπάρα πρωτεΐνης ή ένα smoothie πρωτεΐνης -μετά την προπόνηση, εννοείται. 

Οπότε, αν δεν νιώθουμε το γνωστό γουργουρητό μετά τη γυμναστική ίσως πρέπει να οργανώσουμε καλύτερο το πρόγραμμα μας.

2. Να βελτιώσουμε την τεχνική μας

Κάθε φορά που προπονούμαστε είναι σημαντικό να επικεντρωνόμαστε στην τελειοποίηση της άσκησής και της τεχνικής μας.Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάψουμε θερμίδες.

Όσους περισσότερους μύες χρησιμοποιούμε στην άσκηση, τόσο πιο καλός θα είναι ο μεταβολισμός μας, πριν αλλά και μετά την προπόνηση. Η Σούτερ τονίζει ότι η εκτέλεση ασκήσεων ενδυνάμωσης όπως τα βαράκια, το βαθύ κάθισμα και οι έλξεις δεν έχουν σκοπό να μας κάνουν απλά να ιδρώσουμε, αλλά να χτίσουμε γερούς μύες και βεβαίως, να κάψουμε θερμίδες. 

3. Να δίνουμε προσοχή στους παλμούς της καρδιάς μας

Η παρακολούθηση των παλμών της καρδιάς είναι σημαντική κατά την άσκηση. Η διαλειμματική προπόνηση θα δώσει μία ώθηση στον μεταβολισμό μας και την κατανάλωση υπερβολικού οξυγόνου μετά από αυτήν, το οποίο είναι κρίσιμο για την καύση των θερμίδων όταν ξεκουραζόμαστε. 

Για να μετρήσουμε και να παρακολουθούμε τους παλμούς μας χρειαζόμαστε την ανάλογη συσκευή.

4. Να σιγουρευτούμε ότι νιώθουμε κάψιμο μετά τη προπόνηση

Εξίσου σημαντικό είναι να λαμβάνουμε υπόψιν την κατάσταση μας μετά τη προπόνηση. Αν ιδρώνουμε στα μέσα της άσκησης, αλλά με την ολοκλήρωση της νιώθουμε ότι θα μπορούσαμε να την επαναλάβουμε, τότε δεν έχουμε δουλέψει όσο πιστεύαμε.

«Για τις γυναίκες που ιδρώνουν πολύ, θα έλεγα ότι όντως προσπαθούν και προπονούνται σκληρά, αλλά όχι τόσο ώστε η προπόνηση τους να είναι αποδοτική. Οπότε ας μην βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα», υποστηρίζει η Σούτερ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να νιώθουμε ενοχές, απλά να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας για το πόσο σκληρά γυμναστήκαμε.

5. Να εναλλάσσουμε το πρόγραμμα γυμναστικής μας

Ο καλύτερος τρόπος να χάσουμε θερμίδες είναι να πυροδοτούμε συνεχώς τον μεταβολισμό μας. Για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να μην αφήσουμε το πρόγραμμα γυμναστικής μας να χαλαρώσει, αλλά να δοκιμάζουμε συνεχώς νέες ασκήσεις. 

«Μερικές φορές το να περπατάμε αργά πάνω στον διάδρομο για εβδομάδες δεν θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα στη φυσική μας κατάσταση, ούτε αν επαναλαμβάνουμε συνεχώς το ίδιο πρόγραμμα», λέει η Σούτερ. Ακόμα και αν αυτές οι ασκήσεις μας κάνουν να ιδρώνουμε.

Για να πετύχουμε συνεχή καύση θερμίδων πρέπει, κατά τη Σούτερ, να αλλάζουμε λιγάκι το πρόγραμμα γυμναστικής μας κάθε εβδομάδα. Έτσι, θα ενεργοποιούμε ολοένα και περισσότερο τον μεταβολισμό μας χωρίς να γυμναζόμαστε υπερβολικά ή να κουραζόμαστε.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, προλαβαίνουμε να φτιάξουμε κορμί για τη παραλία ακόμα και τώρα. 

ΠΗΓΗ: Red

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.