Header Ads

ΗΠΑ: Διέρρευσαν φωτογραφίες του Τραμπ με μάσκα για τον κορονοϊό

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο εργοστάσιο της Ford αρνήθηκε να φορέσει μάσκα για τον κορονοϊό μπροστά στις κάμερες - παρά την επίσημη προειδοποίηση που έλαβε ότι θα μπορούσε να του επιβληθεί  απαγόρευση επίσκεψης στο Μίτσιγκαν αν το έκανε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ford Motor Company, η οποία έστρεψε την παραγωγή της στην κατασκευή αναπνευστήρων και εξοπλισμού ατομικής προστασίας ελέω πανδημίας, ο πρόεδρος ενημερώθηκε ότι όλοι οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα στο πρόσωπο όσο βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων.

Περιτριγυρισμένος από στελέχη της εταιρείας που φορούσαν μάσκες, ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους: «Φορούσα μια πριν. Αλλά δεν ήθελα να δώσω στον Τύπο την ευχαρίστηση να με δει έτσι». Και έβγαλε μια μάσκα από την τσέπη του, δείχνοντάς την.

Παρά την προσπάθειά του, όμως, να μείνουν μακριά από τη δημοσιότητα, οι φωτογραφίες που τον κατέγραψαν να φοράει τη μάσκα - για πρώτη φορά δημοσίως - διέρρευσαν και μεταδόθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο 73χρονος Ρεπουμπλικανός έχει αγνοήσει σταθερά τις υποδείξεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, που προτρέπουν τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες όταν έρχονται σε στενή επαφή με άλλους, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της Ford, Μπιλ Φορντ, από την πλευρά του είπε ότι «ενθάρρυνε τον Πρόεδρο Τραμπ να φορέσει μάσκα όταν έφτασε» στο εργοστάσιο, αλλά πρόσθεσε: «Εξαρτάται από αυτόν».

Η εταιρεία ανακοίνωσε αργότερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια ιδιωτικής επίδειξης τριών διθέσιων σπορ αυτοκινήτων Ford GT.

Πριν από την επίσκεψη του Τραμπ, η γενική εισαγγελέας του Μίτσιγκαν Ντάνα Νέσελ είχε προειδοποιήσει ότι η χρήση μάσκας προσώπου ήταν υποχρεωτική στην Πολιτεία - και εάν ο κ. Τραμπ δεν το έκανε, θα του ζητείτο να μην επιστρέψει σε κλειστές εγκαταστάσεις εκεί.

Τουλάχιστον δύο άτομα που εργάζονται στον Λευκό Οίκο και ήταν κοντά στον Τραμπ διαγνώστηκαν πρόσφατα με COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, όταν αποκάλυψε ότι πήρε το αμφιλεγόμενο φάρμακο υδροξυχλωροκίνη για πάνω από μία εβδομάδα, παρά τις ανησυχίες για επικίνδυνες παρενέργειες, ως προληπτικό μέτρο κατά του κορονοϊου.

Περισσότεροι από 94.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η χώρα έχει επίσης πάνω από 1,5 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον πρόεδρο να ισχυρίζεται ότι το θεωρεί ως «τίτλο τιμής», επειδή καταδεικνύει τον μεγάλο αριθμό των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ.

(με πληροφορίες από Guardian, Skynews)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.