Header Ads

Παραίτηση υπουργού στη Βρετανία για την υπόθεση Κάμινγκς

Ντομινίκ Κάμινγκς

Ισχυροί κλυδωνισμοί για την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον εξαιτίας του στενού συμβούλου του πρωθυπουργού, και εξόχως αμφιλεγόμενου προσώπου στην πολιτική σκηνή του Λονδίνου, Ντομινίκ Κάμινγκς. 

Ο Σκωτσέζος Ντάγκλας Ρος, μέλος του Συντηρητικού Κόμματος και υπουργός της κυβέρνησης Τζονσον υπέβαλλε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη παραίτηση του Κάμινγκς, τη οποία ζητούν πολλά μέλη του κυβερνώντος κόμματος. 

Όπως αποκαλύφθηκε ο Κάμνγκς και η οικογένειά του έσπασαν την καραντίνα και ταξίδεψαν στο Ντάραμ (400χλμ απο το Λονδίνο) εν μέσω lockdown και ενώ η σύζυγός του είχε παρουσιάσει συμπτώματα κορονοϊού- όπως και ο ίδιος λίγο αργότερα- για να μεταβούν στο πατρικό του και να αφήσουν στον πατέρα του τον γιο τους. 

Ο Κάμινγκς όμως όχι μόνο δεν παραιτήθηκε για την παραβίαση της καραντίνας, δεν ζήτησε καν συγγνώμη ενώ ο ίδιος ο Τζόνσον παρείχε κάλυψε στον στενό του σύμβουλο γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και επικρίσεις από τος Βρετανούς πολίτες, τα ΜΜΕ, την αντιπολίτευση όσο και μεταξύ πολλών μελών του Συντηρητικού Κόμματος. 

″Δεν έχω συναντήσει ποτέ τον Ντομινίκ Κάμινγκς, οπότε δεν είχα ξεκάθαρη άποψη για το θέμα και δέχομαι τη δήλωσή του τη Δευτέρα το απόγευμα, οπότε και υποστήριξε πως οι ενέργειες του ήταν αυτές που θεώρησε ως τις πλέον ορθές για την οικογένειά του. 

Ωστόσο,  οι αποφάσεις που πήρε δεν ήταν θέμα επιλογής για πολλούς άλλους. Ως πατέρας  και εγώ ο ίδιος, το ένστικτό μου είναι να κάνω πάντα ό, τι είναι καλύτερο για τον γιο και τη γυναίκα μου. Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε κολλήσει αυτόν τον απαίσιο ιό, αλλά αν κολλούσαμε, είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε τις κυβερνητικές συμβουλές και να μείνουμε στο σπίτι για να μην  μεταδώσουμε το ιό” αναφέρει στο κείμενο της παραίτησή του ο Ρος. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.