Header Ads

Αναζητούσε τον εξαφανισμένο γιο της 32 χρόνια. Βρήκε άλλα 29 παιδιά και τέλος το δικό της

Το 1988 ο Μάο Γιν ήταν μόλις 2 ετών. Μια μέρα γύριζε από τον παιδικό σταθμό μαζί με τον πατέρα του. Κοντοστάθηκαν γα λίγο στην είσοδο ενός ξενοδοχείο όπου ο πατέρας ζήτησε να του δώσουν λίγο νερό επειδή ο μικρός διψούσε. Λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά. Ο Μάο Γιν, εξαφανίστηκε. 

Μετά την εξαφάνισή του, η μητέρα του, Λι Τζινγκζί παραιτήθηκε από τη δουλειά της και άρχισε να αναζητά τον γιο της. Και δεν σταμάτησε ποτέ. Επί τρεις και πλέον δεκαετίες προσπαθούσε να μάθει τι είχε συμβεί και που βρίσκεται.

Εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές, τύπωσε περισσότερα από 100.000 φυλλάδια με το πρόσωπο του τα οποία αναρτούσε όπου μπορούσε και τα έστελνε σε όποιους ήταν πρόθυμοι να την βοηθήσουν.

Μάλιστα στο πλαίσιο της δικής της πολυετούς αναζήτησης, άλλες 29 οικογένειες κατάφεραν να ανακαλύψουν τι είχε συμβεί στα δικά τους παιδιά ενώ η έρευνα της είναι είναι πιο μακρά σε διάρκεια αλλά και η πιο διάσημη στην Κίνα. «Η ελπίδα είναι το κίνητρο μου…Πιστεύω πως κάποια μέρα θα βρω το γιο μου» είχε πει νωρίτερα φέτος σε μια ακόμη συνέντευξη που είχα παραχωρήσει στο πλαίσιο της αναζήτησης του παιδιού της.

(Δείτε το ρεπορτάζ για τις απαγωγές παιδιών στην Κίνα, από την 

 

Πού όταν τόσα χρόνια ο Μάο

Και να που δεν διαψεύστηκε.

Στις αρχές Απριλίου υπήρξε μια σοβαρή πληροφορία που έμελλε τελικά να οδηγήσει στην επανένωση της οικογένειας. Η αστυνομία ενημερώθηκε για ένα αγόρι από την Ξι Αν που είχε πουληθεί σε μια οικογένεια έναντι 6.000 γουάν. Η νέα οικογένεια του αγοριού ήταν 600χλμ μακριά από εκεί που ζούσαν οι βιολογικοί του γονείς.

Οι αρχές αξιοποίησαν την τεχνολογία και βάσει της φωτογραφίας που είχαν στη διάθεσή τους, όταν το αγόρι ήταν μόλις 2 ετών, και έφτιαξαν μια νέα φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται όπως όπως θα έπρεπε να είναι ως ενήλικας. Στη συνέχεια επιχείρησαν αναζήτησαν, σε μια ευρεία βάση δεδομένων, άτομα με κοινά χαρακτηριστικά.

Ακολούθησαν εξετάσεις DNA και τελικά επιβεβαιώθηκε πως ο Μαο Γιν είναι το παιδί που είχε εξαφανιστεί πριν από 32 χρόνια.

Την Ημέρα της Μητέρας, 10 Μαϊου, οι αρχές ενημέρωσαν την μητέρα του πως ο γιος της είχε βρεθεί. «Είναι το καλύτερο δώρο που έχω πάρει για την Ημέρα της Μητέρας»,δήλωνε αργότερα η γυναίκα.

 

Τα δάκρυα της επανένωσης

Οι αρχές φρόντισαν ώστε μητέρα και γιος να συναντηθούν μια εβδομάδα μετά μπροστά μάλιστα σε πλήθος κόσμος και τηλεοπτικές κάμερες.

Ο Μάο περίμενε σε ένα δωμάτιο και όταν η πόρτα άνοιξε έτρεξε προς τη μητέρα του και έπεσε με φόρα στην αγκαλιά της. 

Τα μέλη της οικογένειας αγκαλιάστηκαν, έκλαψαν ενώ ο πατέρας του Μάο, Μάο Τζεντζίνγκ φίλησε τρυφερά τον γιο του στο μέτωπο. Τον είχε δει για τελευταία φορά όταν ήταν ακόμη δύο ετών. Όταν εξαφανίστηκε όσο εκείνος ήταν μαζί  του. 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που μας βοήθησαν» δήλωσε η Λι στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αφού βοηθήσαμε 29 αγνοούμενα παιδιά να βρεθούν ξανά με τις οικογένειές τους, μπόρεσα και εγώ να βρω τον γιο μου».

Ο Μάο, ως Γκου Νινγκνινγκ όπως ήταν το το νέο όνομα που του έδωσαν οι γονείς που τον μεγάλωσαν, ζούσε στην πόλη Μιανιάνγκ στη επαρχεία Σιτσουάν και φυσικά δεν είχε ιδέα πως επί τρεις δεκαετίες τον αναζητούσαν οι πραγματικοί του γονείς.

Η μητέρα του, τον θυμόταν ως ένα μικρό «έξυπνο, χαριτωμένο και υγιές» παιδί.

 

Απαγωγές παιδιών στην Κίνα

Αναζητώντας αυτό το παιδί μάλιστα έφτασε, κάποια στιγμή, μέχρι την επαρχία Σιτσουάν, αλλά η έρευνά της την οδήγησε στον εντοπισμό ακόμη ενός εξαφανισμένου αγοριού. Όχι του γιου της.

Οι απαγωγές παιδιών αποτελούν μεγάλο πρόβλημα στην Κίνα εδώ και αρκετές δεκαετίες ενώ πολλά από τα παιδιά πέφτουν θύματα ενήλικων εγκληματιών και συχνά τα βγάζουν τα αναγκάζουν να ζητιανεύουν, να κλέβουν πορτοφόλια ενώ άλλα τα αναγκάζουν να δουλεύουν ή πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Υπάρχουν όμως και αυτά αγοράζονται από ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν όχι απλά ένα παιδί, αλλά έναν γιο καθώς και από ορφανοτροφεία τα οποία στη συνέχεια υιοθετούνται συνήθως από εύπορα ζευγάρια από το εξωτερικό, που φυσικά κάνουν πολύ γενναιόδωρες δωρεές στο ίδρυμα. 

This photo taken on May 18, 2020 shows Mao Yin (C) speaking with his mother Li Jingzhi (L) and father Mao Zhenping (R) in Xian, in China's northern Shaanxi province. - A Chinese man who was kidnapped as a toddler 32 years ago has been reunited with his biological parents, after police used facial recognition technology to track him down. (Photo by STR / AFP) / China OUT (Photo by STR/AFP via Getty Images)

 

Πηγή: South China Morning Post, Xinhua, The Guardian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.