Header Ads

Πάνω από 250 θέσεις εργασίας χάθηκαν ήδη στη Ryanair

Η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλών ναύλων της Ευρώπης, επιβεβαίωσε ότι έχει μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της στο Δουβλίνο, το Στάντστεντ, τη Μαδρίτη και το Βρότσλαβ, κατά πάνω από 250 άτομα, μέσω ενός συνδυασμού λήξεων συμβάσεων, παραιτήσεων και απολύσεων.

Η Ryanair θα ανοίξει τα γραφεία της την 1η Ιουνίου, κι έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της.

Η Ryanair λειτούργησε λιγότερο από το 1% των κανονικών πτήσεών της, τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο και αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι μόνο το 40% των κανονικών δρομολογίων της θα λειτουργούσε τον Ιούλιο του 2020. Για ολόκληρο το έτος, η Ryanair αναμένει τώρα να μεταφέρει λιγότερα από 100 εκατομμύρια επιβάτες, πάνω από 35% χαμηλότερα από τον στόχο των άνω των 155 εκατ. για το έτος που λήγει (οικονομικά) τον Μάρτιο του 2021.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού της Ryanair, Darrell Hughes «συνεχίζουμε να συναντάμε τα συνδικάτα πιλότων και πληρώματος καμπίνας επιβατών σε όλη την Ευρώπη για να ολοκληρώσουμε έως και 3.000 περικοπές θέσεων εργασίας και 20% περικοπές αμοιβών, καθώς επιστρέφουμε στο 40% των κανονικών πτήσεών μας από τον Ιούλιο και μετά. Η Ryanair αντιμετωπίζει επίσης έντονο ανταγωνισμό ως προς τις τιμές σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να ανταγωνιζόμαστε αεροπορικές εταιρείες που έχουν λάβει πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε παράνομες επιδοτήσεις κρατικών ενισχύσεων από τις κυβερνήσεις τους και οι οποίες θα χρησιμοποιήσουν για να προσφέρουν χαμηλές τιμές». 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.