Header Ads

Κύκλοι της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» απαντούν στο Κ. Μπογδάνο για τη «δολοφονία Λαμπράκη»

Απάντηση στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, δίνουν κύκλοι της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μετά την επίθεση του βουλευτή της ΝΔ με αφορμή μια ανάρτηση στο twitter για την χθεσινή επέτειο δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.

«Παρακολουθούμε πάντα, με προσοχή, τις κριτικές στο έργο της Επιτροπής γιατί στόχος μας είναι, για το 2021, να σχεδιάσουμε δράσεις που μας ενώνουν. Θυμίζουμε, λοιπόν, στον βουλευτή κ. Μπογδάνο ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν δημιουργήθηκε για να συμβάλει μόνο στη γνώση της ιστορικής περιόδου του 1821. Είναι υποχρεωμένη, εκ της ιδρυτικής της συνθήκης, να αναδείξει όλες τις σημαντικές ιστορικές ψηφίδες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα κατά τη διάρκεια των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Επίσης, να φωτίσει και να αναδείξει τον προβληματισμό και τις σκέψεις για το μελλοντικό όραμα της πατρίδας» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Και προσθέτουν: «Η δολοφονία Λαμπράκη είναι μια θλιβερή ιστορική στιγμή που πήγε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Ως εκ τούτου, η επέτειός της είναι πάντα ευκαιρία για λυτρωτικό αναστοχασμό. Οσο για την ηρωίδα της Επανάστασης, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, θυμίζουμε ότι, 11 μέρες πριν, με αφορμή την επέτειο της γέννησής της, είχαμε αναδείξει την προσωπικότητα και το έργο της».

Την αντίδραση του Κ.Μπογδάνου είχε προκαλέσει η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Επιτροπής στο twitter, την Παρασκευή - ημέρα επετείου της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη - ενός βίντεο από σκηνή της ταινίας «Ζ» του Κ. Γαβρά, που συνοδευόταν από την εξής λεζάντα: «Στις 22 Μαΐου 1963, ο Γρ. Λαμπράκης, σε ομιλία του κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του. Σε λίγο, θα δεχόταν χτύπημα από λοστό, που θα τον οδηγούσε σε θάνατο 5 μέρες αργότερα. Ο Κ. Γαβράς, 6 χρόνια μετά, σκηνοθετεί το ”Ζ”, με θέμα τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εξέφρασε την έντονη διαφωνία του και με δική του ανάρτηση υποστήριξε ότι το επίμαχο tweet δεν έχει καμία σχέση με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Αν’ αυτού, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να κάνει ανάρτηση σχετικά με τη δολοφονία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, η οποία έγινε την ίδια ημερομηνία το 1825.

«Παρακαλώ ως βουλευτής να μου εξηγηθεί, ποια σχέση έχει το έγκλημα της δολοφονίας Λαμπράκη με το έργο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ιδίως εφόσον ζητούμενο ήταν ένα ”σαν σήμερα”, γιατί δεν επελέγη πχ η δολοφονία της Μπουμπουλίνας στις 22/5 του 1825;», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Μπογδάνος.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.