Header Ads

Εορδαία: Δύο βραβεία για το σχολικό συγκρότημα του 1ου Μουρικίου

Εορδαία: Δύο βραβεία για το σχολικό συγκρότημα του 1ου Μουρικίου

Σάρωσε τα βραβεία το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρικίου και Νηπιαγωγείο στον διαδικτυακό διαγωνισμό συγγραφής  παραμυθιού στο πλαίσιο του « Μένουμε σπίτι»  που διοργάνωσαν ο Σύλλογος διατήρησης και διάδοσης Λαϊκού παραμυθιού «Οι παραμυθάδες» σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Η Δευτέρα (Β’) Τάξη με εκπαιδευτικό τη Μαρία Γούλα και την πολύτιμη βοήθεια γονέων έγραψαν το παραμύθι η «Κορωνο-κοκκινιά», αποσπώντας, στην κατηγορία της Ομαδικής συγγραφής, το δεύτερο (2ο) βραβείο, ενώ, στο 1ο Νηπιαγωγείο Μουρικίου, στην κατηγορία του Ομαδικού παραμυθιού, απονεμήθηκε το Ειδικό βραβείο.

Την  «Κορωνο-κοκκινιά» εικονογράφησαν μαθητές και την εικαστική  επιμέλεια του οπισθόφυλλου είχε μητέρα από την ομώνυμη Ομάδα – Κορωνο-κοκκινιά-, ενώ, το παραμύθι πρόκειται να εκδοθεί και να διανεμηθεί έναντι συμβολικού ποσού με τα έσοδα να διατίθενται για κοινωνικούς σκοπούς. Να σημειωθεί ότι στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχαν με ατομικές συγγραφικές προσπάθειες και μαθητές της Τρίτης( Γ’) τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, στους οποίους αξίζει κάθε έπαινος.

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.