Στους 93 οι νεκροί στην Ελλάδα - 72 τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Στους 93 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα, μετά από 3 νέους θανάτους μέσα στο τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα κατεγράφησαν 72 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 2.081 ασθενείς (56,8% άνδρες). Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 75 ενώ η μέση ηλικία είναι τα 67 έτη. Από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν βγει 15 ασθενείς. «Η ζωή κερδίζει και συνεχίζεται», είπε ο κ Τσιόδρας.
Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 37.344 κλινικά δείγματα.
Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης: «Το μήνυμα Μένω Σπίτι δεν αλλάζει. Τριάντα λεπτά περπάτημα την ημέρα, σε έναν ανοικτό χώρο, είναι ιδανικός. Είναι υγεία. Δεν επιτρέπεται όμως ο συνωστισμός. Πρέπει να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Κρατάμε ασφαλείς αποστάσεις». Και συμπλήρωσε: «Ο ιός αλλάζει τις συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Ένας ιός μας περιορίζει. Αλλά δεν πρέπει να καταργεί την κατανόηση του διπλανού μας. Φαινόμενα οικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα. Είναι προτιμότερο να βγούμε έξω και να πάρουμε πρόστιμο».
Επιπλέον, ο καθηγητής ανέφερε επικαλούμενος ξένους ειδικούς σε θέματα υγείας ότι παραμένουμε σε επαγρύπνηση, όσον αφορά την κατάργηση της χειραψίας ως πράξη.









