Header Ads

Ευρωπαϊκή λύση στις αερομεταφορές, ζητά η Ελλάδα

Από το χθεσινό ρεπορτάζ προέκυψε ότι επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλλον θα καθυστερήσει να λάβει μια απόφαση για όλες τις χώρες, ήδη έχουν ξεκινήσει διμερείς επαφές διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για τις αεροπορικές μετακινήσεις.

Ωστόσο, το πλέον ενδεδειγμένο είναι να ισχύσει κάτι για όλες τις χώρες και μάλιστα σύντομα. Αυτό ζήτησε σήμερα ο Κώστας Καραμανλής, κατά την παρέμβασή του στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Ο Ελληνας υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση για την αποκατάσταση των αερομεταφορών, και συγκεκριμένα ζήτησε την έκδοση υγειονομικού πιστοποιητικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και να υπάρξει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέχρι τα μέσα Μαΐου, μία συνολική πρόταση για την επανέναρξη των αεροπορικών ταξιδιών, ιδίως εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Αναφέρθηκε επίσης στην υπό συζήτηση επέκταση του 18μηνου voucher για τους κατόχους αεροπορικών εισιτηρίων σε όλη την Ευρώπη, με στόχο να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στις αεροπορικές εταιρείες, αλλά και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των επιβατών.

«Η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει τη βέλτιστη αεροπορική συνδεσιμότητα, τη στιγμή που οι αεροπορικές εταιρείες υφίστανται τεράστια οικονομική ζημία λόγω του COVID-19,» ανέφερε καταρχάς ο Κώστας Καραμανλής.

Παράλληλα, ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι, κατά την άποψη της Ελλάδας, η αποκατάσταση των αεροπορικών μεταφορών είναι επιτακτική προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

«Πρέπει να έχουμε μία κοινή προσέγγιση όσον αφορά στο πως θα ταξιδεύουν και θα περνούν τα σύνορα μας οι τουρίστες με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο: Μία λύση θα μπορούσε να είναι η έκδοση ενός ενιαίου ευρωπαϊκού εγγράφου, ενός είδους υγειονομικού πιστοποιητικού της ΕΕ, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τις παραμέτρους της υγείας του επιβάτη και θα του επιτρέπει να περνά τα σύνορα».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.