Header Ads

Ληστής… βίος και πολιτεία: Έκλεβε καθηγητές Πανεπιστημίου, απήγαγε μαθητή

Βίος και πολιτεία είναι ο 37χρονος άντρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης μετά από επεισοδιακή καταδίωξη (σ.σ. με οχήματα και πεζή) στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Μάλιστα, μαζί με τον 28χρονο ομοεθνή συνεργό του, ο οποίος αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ., έκλεβαν γραφεία καθηγητών και εργαστήρια του Πολυτεχνείου και έκρυβαν τα κλοπιμαία στις φοιτητικές εστίες που διέμεναν, στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Ωστόσο, η σύλληψη του αποκάλυψε και τους δράστες της απαγωγής ενός 16χρονου μαθητή –γιο δημοσιογράφου- από την περιοχή της Καισαριανής, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Τότε οι δύο Αλβανοί κακοποιοί είχαν αρπάξει τον ανήλικο, τον είχαν κλειδώσει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και τον κράτησαν όμηρο στην Πολυτεχνειούπολη. Στη συνέχεια, με τα κλειδιά ανά χείρας, πήγαν στο σπίτι της οικογένειας του, εισέβαλαν, ξυλοκόπησαν τον πατέρα του, λήστεψαν την οικογένεια και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν. Όσον αφορά τον 16χρονο μαθητή, τον άφησαν ελεύθερο κάπου στον Βύρωνα -αρκετά μακριά από το σπίτι του- και χωρίς κινητό τηλέφωνο.

Και οι δύο δράστες είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν πολλές φορές τις αστυνομικές Αρχές για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά, ενώ επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα και επικινδυνότητα στη διάπραξη των εγκληματικών τους ενεργειών. Σε ότι αφορά τις διαρρήξεις αφαιρέθηκε εργαστηριακός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, η συνολική αξία του οποίου υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, έχει διαπράξει μαζί με συνεργό του περισσότερες από 50 κλοπές και διαρρήξεις σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 37χρονος κατηγορείται ακόμα για πράξεις διακίνησης ναρκωτικών στις φοιτητικές εστίες του Ε.Μ.Π., καθώς και για απείθεια, πλαστογραφία, κλοπή οχήματος, φθορές ξένης ιδιοκτησίας και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

 

Ο εντοπισμός και η καταδίωξη στου Ζωγράφου

Το απόγευμα της Τρίτης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντοπίζουν να κινείται στην περιοχή του Ζωγράφου ένα λευκό τζιπ με καταφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Οδηγός ο 37χρονος Αλβανός κακοποιός, ο οποίος αρνείται να σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο. Με το κλεμμένο όχημα που οδηγεί ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και κινείται προς το μέρος των αστυνομικών, με στόχο να διαφύγει, ενώ δεν δίστασε να κινηθεί προς το μέρος των αστυνομικών με σκοπό να τους χτυπήσει.

Μπροστά στον κίνδυνο ένας εκ των αστυνομικών πυροβόλησε σε ασφαλή κατεύθυνση, προς την αριστερή ρόδα του οχήματος, με σκοπό την ακινητοποίησή του και την αποτροπή τραυματισμών. Ο δράστης, επιχειρώντας να διαφύγει, συνέχισε να κινείται επί του πεζοδρομίου και αφού προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, προκαλώντας τους υλικές ζημιές, προσέκρουσε σε δέντρο και ακινητοποιήθηκε. Ακολούθως, εξήλθε από το παράθυρο του συνοδηγού και προσπάθησε να υπερπηδήσει το κιγκλίδωμα της Πολυτεχνειούπολης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει καθώς ακινητοποιήθηκε μετά από λίγα μέτρα από τους αστυνομικούς.

Μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς και συσκευή κινητού τηλεφώνου. Όπως διαπιστώθηκε, το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είχε κλαπεί στις 08 Απριλίου 2020 από περιοχή της Αττικής.

 

Οι έρευνες στις παλιές Φοιτητικές Εστίες του Ε.Μ.Π.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, ακολούθησε νέα αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Δίωξης Ναρκωτικών, σε τέσσερα δωμάτια στις παλιές Φοιτητικές Εστίες του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου διέμενε ο συλληφθείς και ο συνεργός του. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους 110 γραμμαρίων, καθώς και μέρος του εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού που αφαιρέθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, πέραν της προαναφερόμενης κλοπής οχήματος, έχει διαπράξει μαζί με τον συνεργό του τις ακόλουθες κλοπές και διαρρήξεις σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα: την 27-02-2020, διέρρηξαν εργαστήριο και 11 γραφεία καθηγητών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας περίπου 164.000 ευρώ, την 01-03-2020, διέρρηξαν 14 θύρες γραφείων καθηγητών και αποθηκών της Σχολής Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, την 01-03-2020, διέρρηξαν 9 εργαστήρια της Σχολής Φυσικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 15.900 ευρώ, την 03-03-2020, διέρρηξαν 5 θύρες γραφείων της Σχολής Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, την 06-03-2020, διέρρηξαν 3 εργαστήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και εργαστήριο της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 22.950 ευρώ, την 25-03-2020, διέρρηξαν γραφείο καθηγητή της Σχολής Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 14.550 ευρώ και το χρονικό διάστημα από 16 έως 21-04-2020, παραβίασαν 9 θύρες εργαστηρίων της Σχολής Μηχανολόγων του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.300 ευρώ.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.