Header Ads

Γιατί 121 χώρες ζητούν τη βοήθεια της Ν.Κορέας για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Η Νότια Κορέα έχει λάβει αίτηματα από 121 χώρες για βοήθεια σχετικά με τις εξετάσεις ασθενών και ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας την Τετάρτη, καθώς οι αρχές σε όλο τον κόσμο υπόκεινται σε έντονες πιέσεις για να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου.

Οι μαζικές εξετάσεις ατόμων στη Νότια Κορέα, σε συνδυασμό με τον εντατικό εντοπισμό των επαφών των κρουσμάτων, είχε ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κοροοϊού στη χώρα, η οποία αρχικά αποτελούσε τη δεύτερη μεγαλύτερη εστία μόλυνσης παγκοσμίως μετά την Κίνα.

«Λαμβάνουμε τόσα πολλά αιτήματα από διάφορες χώρες, καθώς έχουμε αποκτήσει εμπειρία από την πρώιμη έξαρση της νόσου στη χώρα μας. Ο αριθμός, ο οποίος ανέρχεται σήμερα στις 121 χώρες, αυξάνεται καθημερινά», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος, ζητώντας να μιλήσει υπό το καθεστώς ανωνυμίας για λόγους διπλωματίας.

Η Νότια Κορέα έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προσφέρει βοήθεια είτε με εξαγωγές πακέτων είτε με άλλη ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου.

Ο αξιωματούχος δεν ονόμασε τις χώρες αυτές, αλλά οι κατασκευαστές των τεστ δοκιμών έχουν συμβάσεις για την προμήθεια κρατών όπως οι ΗΠΑ και η Ιταλία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Κορεάτη ομόλογό του να προμηθεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με ιατρικές συσκευές και του υποσχέθηκε ως αντάλλαγμα να βοηθήσει τις κορεατικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν ρυθμιστική έγκριση από τις ΗΠΑ.

Οι εταιρίες βιοτεχνολογίας της Νότιας Κορέας, που προμηθεύουν τα κιτ με τα τεστ, έχουν επεκτείνει την παραγωγική τους ικανότητα για να καλύψουν την αύξηση της ζήτησης. Οι μετοχές σε ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί από την αρχή του έτους.

Η Νότια Κορέα, λόγω της τεχνογνωσίας της, θα αναλύσει επίσης τα τεστ για τον κορονοϊό που δημιουργήθηκαν από τον φινλανδικό πάροχο ιατρικής περίθαλψης Mehilainen, ο οποίος πρόκειται να στείλει αεροπορικώς 18.000 δείγματα στη χώρα τις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την εταιρεία και την υπουργό δημόσιας υγείας της Νότιας Κορέας.

(με πληροφορίες από Reuters)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.