Header Ads

Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής κοσμημάτων Minas

.

Τον θάνατο του Ελληνα καλλιτέχνη ανακοίνωσε η οικογένειά του με ανάρτηση στο Facbook.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε το Μηνά... το δικό μας Μηνά... το σύζυγο, τον πατέρα, τον ανήσυχο καλλιτέχνη.

Το μεγάλο του ταξίδι ξεκινά με ένα λευκό χαρτί και ένα μολύβι.

«Τα άστρα ανατέλλουν και δύουν στις ίδιες θέσεις. Τα «άστρα» του Μηνά τώρα λάμπουν ακόμη περισσότερο καθώς βρήκαν τη θέση για την οποία δημιουργήθηκαν: τον ουρανό.

Εκεί ανήκουν πλέον και δε θα δύσουν ποτέ».

Γεννημένος στην Αθήνα, το 1938, ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό κοσμημάτων από νεαρή ηλικία. Σε ηλικία 30 ετών μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και παρέμεινε και εργάστηκε για τα επόμενα έντεκα χρόνια, ασχολούμενος με την παρασκευή κοσμημάτων από πρώτες ύλες όπως ατόφιο χρυσάφι ή ασήμι.

 

Ενα από τα άστρα του Minas.

 

Το 1980, επέστρεψε στην Ελλάδα και, πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, όπου και άνοιξε δικό του εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων. Το 1983, ξεκίνησε να ενδιαφέρεται για την αρχιτεκτονική, ξεκινώντας από πειραματισμούς επί του ίδιου του εργαστηρίου του, ενώ, με σημείο εκκίνησης το 1986, ξεκίνησε να αφιερώνεται πλήρως στην αρχιτεκτονική, αναλαμβάνοντας τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σειράς κατασκευών στο νησί της Μυκόνου.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, ασχολήθηκε με την σχεδίαση επίπλων, χρησιμοποιώντας, ως πρώτη ύλη, μάρμαρο, ξύλο, ανοξείδωτο ατσάλι, ασήμι ή χρυσό.

Το 1996, φιλοξενήθηκε στην Κοπενχάγη της Δανίας, τότε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, έκθεση με δημιουργήματά του.

Το 1998, εγκαινίασε το πρώτο κατάστημά του, με κοσμήματα κατασκευής του, στη Μύκονο και το 2005, εγκαινίασε ακόμη ένα κατάστημα, στην Αθήνα.

Παράλληλα, το 1999, πραγματοποίησε σειρά εκθέσεων των δημιουργημάτων του σε πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Παρίσι.

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.