Header Ads


ΓΛΙΤΩΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Συγκρίνετε τις τιμές ΟΛΩΝ των παρόχων ρεύματος και βρείτε το καλύτερο!
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κορονοϊός: Γιατί στη Γερμανία το ποσοστό θνησιμότητας είναι τόσο χαμηλό

Ο αριθμός των νεκρών του κορονοϊού παγκοσμίως ξεπερνά τους 22.000 με το ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών να ανέρχεται στο 4%.

Μέχρι στιγμής 10 χώρες έχουν σπάσει το φράγμα των 9.000 κρουσμάτων, όμως οι τρεις από αυτές - η Νότια Κορέα, η Ελβετία και η Γερμανία - έχουν ποσοστά θανάτων πολύ χαμηλότερα από τις υπόλοιπες . Για τη Νότια Κορέα, αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι τα κρούσματα καταγράφονται σε πολύ νεότερους ανθρώπους, ενώ οι πληροφορίες για την Ελβετία τώρα αναδύονται.

Αλλά στη Γερμανία, ο κορονοϊός χτυπά στις μεγαλύτερες ηλικίες όπως και στις άλλες χώρες.

Ωστόσο, σε σύγκριση με χώρες που έχουν παρόμοιο πληθυσμό, όπως για παράδειγμα η Γαλλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ, το ποσοστό θνησιμότητας στη Γερμανία είναι μόλις 0,4%

Τι κάνουν σωστά οι Γερμανοί

Πρόσφατα άρθρα έθιξαν αυτό το ζήτημα με αρκετές θεωρίες που υποβλήθηκαν από ντόπιους εμπειρογνώμονες. Ορισμένοι θεωρούν ότι πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση, δεδομένου ότι η Γερμανία, όπως η Νότια Κορέα, εξετάζει «επιθετικά» τον πληθυσμό της από την αρχή.

Οι πολλοί και έγκαροι έλεγχοι, που πολλές φορές γίνονται προληπτικά, βοηθούν στον εντοπισμό ατόμων που δεν έχουν καθόλου συμπτώματα ή περνούν την ασθένεια ήπια, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν ότι νοσούν.

Οι γερμανικές αρχές ανησυχούν ότι τις επόμενες εβδομάδες ένα μεγάλο κύμα  ασθενών θα εμφανιστεί και στη Γερμανία, οδηγώντας σε ένα αυξανόμενο ποσοστό θνησιμότητας. Ισως.

Αλλοι εκφράζουν την εικασία ότι τα πρώτα κρούσματα στη Γερμανία ήταν ηλικιωμένοι που έκαναν διακοπές σε χειμερινά θέρετρα για σκι. Υπάρχει, λοιπόν, το σκεπτικό ότι εφόσον ήταν αρκετά καλά για να κάνουν σκι, επρόκειτο για άτομα χωρίς άλλα υποκείμενα νοσήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου.

Μπορεί, βέβαια, να υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις. Οπως το εξαιρετικό σύστημα υγείας που διαθέτει η χώρα. Ο αριθμός των γιατρών και των κλινών που διαθέτει η Γερμανία δεν διαφέρει σημαντικά με άλλα κράτη ανάλογου πληθυσμού. Η ειδοποιός διαφορά είναι στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Μεταξύ των 10 χωρών με τα περισσότερα κρούσματα, η Γερμανία είναι η χώρα  έχει το υψηλότερο ποσοστό με 13,2 νοσηλευτές ανά 1.000 ασθενείς - πολύ πάνω από τις άλλες χώρες που πλήττονται σημαντικά από τον Covid-19.

Ο μεγαλύτερος αριθμός νοσηλευτών μπορεί να είναι ευεργετικός για δύο λόγους: πρώτον, οι νοσηλευτές - η ραχοκοκαλιά της νοσηλείας (και ιδιαίτερα των ΜΕΘ) - είναι απαραίτητοι για τη διαχείριση των ασθενών και, τελικά, για την επιβίωσή τους. Και δεύτερον, το νοσοκομείο ή η χώρα που γνωρίζει την αξία των νοσηλευτών είναι επίσης ένα νοσοκομείο ή μια χώρα που κατανοεί πώς μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και έχει κάνει πιθανώς αμέτρητες άλλες προσαρμογές για τη βελτίωση της ποιότητας.

Επιπλέον, η μακροζωία, η οποία μπορεί να αντικατοπτρίζει και τη δυνατότητα αντιμετώπισης χρόνιων παθήσεων, όπως η υπέρταση ή ο διαβήτης, είναι περίπου δύο χρόνια υψηλότερη  στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία σε σύγκριση με τη Γερμανία, η οποία κατέχει την 27η θέση στον κόσμο.

(με πληροφορίες από CNN)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.