Header Ads

Βέτο από Ιταλία στη Σύνοδο Κορυφής – Τελεσίγραφο από Κόντε

Για άλλη μια φορά η άρνηση της Γερμανίας -και των δορυφόρων της- για έκδοση ευρωομολόγου προκάλεσε την έντονη αντίδραση χωρών του νότου, με την Ιταλία να θέτει βέτο και την Ισπανία να συμφωνεί, απορρίπτοντας το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

«Μέσα σε δέκα μέρες η Ένωση πρέπει να βρει τη λύση. Αν η Ευρώπη βοηθήσει όπως έκανε στο παρελθόν, τότε θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας», είπε ο Κόντε, σύμφωνα με την Rai. Τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κίνηση Κόντε έγινε σε συνεργασία με την Ισπανική κυβέρνηση και τον Πέδρο Σάντσεθ ο οποίος περίμενε συγκεκριμένες αποφάσεις από τη Σύνοδο Κορυφής.

Τι προηγήθηκε

Οι ηγέτες της Ευρώπης σε τηλεδιάσκεψη συζήτησαν για την έκδοση ευρωομολόγου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν η ύφεση και οι σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Ο νότος ζήτησε έκδοση ευρωομολόγου ή ομόλογο-κορόνα, με εννέα ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να θέτουν στη Σύνοδο Κορυφής σε συνέχεια της επιστολής που έστειλαν την Τετάρτη (25/03) στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με τη Γερμανία και άλλες χώρες του Βορρά να διαφωνούν.

(Mε πληροφορίες από Reuters, Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.