Header Ads

Ιταλοί δήμαρχοι εν εξάλλω με τους παραβάτες της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Την ώρα που η τραγωδία με τους εκατοντάδες νεκρούς και τους χιλιάδες ασθενείς του κορονοϊού στην Ιταλία δεν έχει τελειωμό, ένα βίντεο με πρωταγωνιστές έξαλλους δημάρχους από τη γειτονική χώρα έρχεται να προσφέρει ανάσα γέλιου και ταυτόχρονα να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος εκεί.

Αγανακτισμένοι τοπικοί άρχοντες από τον βαριά πληττόμενο ιταλικό βορρά, χρησιμοποιούν άκομψες εκφράσεις, όπως «είστε ηλίθιοι», «θα βάλω την αστυνομία να σας κυνηγάει με φλογοβόλα» και «που στο δ...λο πηγαίνετε» προσπαθούν να πείσουν τους δημότες τους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

«Θα σας πιάσω. Οχι σε μερικά χρόνια, αύριο» λέει ο Κατένο Ντε Λούκα, δήμαρχος της Μεσσίνα. «Είμαι ο δήμαρχος και δεν θα σουλατσάρετε στην πόλη μου» είναι το οργισμένο μήνυμά του.

Παρόλου που οι 62 εκατ. κάτοικοι βρίσκονται σε καραντίνα και απαγορεύεται να κυκλοφορούν χωρίς λόγο, περισσότεροι από 92.000 Ιταλοί έχουν δεχτεί πρόστιμο για αδικαιολόγητη παραβίαση των περιορισμών

Ο δήμαρχος της Ρέτζιο Καλάμπρια, Τζιουζέπε Φαλκομάτα, ήταν έξαλλος με έναν άνδρα που έκανε τζόγκινγκ στην πόλη μαζί με τον εξαντλημένο σκύλο του.

Οπως του είπε «αυτό δεν είναι ταινία, δεν είσαι ο Γουίλ Σμιθ στο ″Ζωντανός Θρύλος″⁣. Πήγαινε στο σπίτι σου».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μασιμιλιάνο Πρεσκιούτι, δήμαρχος της Γκουάλντο Ταντίνο, τόνισε ότι βαρέθηκε να βλέπει τόσους πολλούς ανθρώπους να είναι συνεχώς έξω με τα σκυλιά τους.

«Που πηγαίνετε με τα σκυλιά σας; Ακράτεια έχουν» διερωτήθηκε σε ανάρτησή του στο Facebook. «Πρέπει να μείνετε στο σπίτι σας. Ανρθωποι πεθαίνουν. Δεν το καταλαβαίνετε; Είστε ανεύθυνοι ηλίθιοι, κολοσσιαίοι ηλίθιοι».

Ο Βιτσέντζο Ντε Λούκα, πρόεδρος της κοινότητας Καμπάνια, ήρεμα τόνισε ότι οι απόφοιτοι σχολείων και πανεπιστημίων δεν θα κάνουν πάρτι στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς. «Θα σας στείλουμε την αστυνομία με όπλα και φλογοβόλα» προειδοποίησε στο μήνυμά του.

Ο δήμαρχος του Μπάρι, Αντόνιο Ντεκάρο, πήγε στην παραλία και βρήκε νεαρούς να παίζουν πινγκ πονκγ. «Δεν επιτρέπεται. Πηγαίνετε στο σπίτι να παίξετε Playstation» τους είπε. 

Τέλος, ο δήμαρχος της Λουτσέρα, Αντόνιο Τούτολο, διεμήνυσε προς όλους όσοι φωνάζουν κομμώτριες στα σπίτια τους ότι αντί για λακ στα μαλλιά τους θα κολλήσουν κορονοϊό. «Καταλαβαίνετε ότι το φέρετρο θα είναι κλειστό; Ποιος θα δει τα μαλλιά σας στο φέρετρο» ρώτησε απορημένος.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.