Header Ads

Δ. Μακεδονία – Ν. Χαρδαλιάς: «Βρισκόμαστε σε ένα Γολγοθά και είμαστε στην αρχή»

Δ. Μακεδονία – Ν. Χαρδαλιάς: «Βρισκόμαστε σε ένα Γολγοθά και είμαστε στην αρχή»

«Βρισκόμαστε σε ένα Γολγοθά και είμαστε ακόμη στη αρχή. Έχουμε να διαβούμε ένα βουνό και όλοι οι Έλληνες πρέπει να τον διαβούν χέρι-χέρι», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία, Νίκος Χαρδαλιάς, στη ευρεία σύσκεψη που έγινε σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 στο πρώην δημαρχείο της Νεάπολης, του Δήμου Βοΐου.

Όπως τόνισε η Πολιτεία παλεύει από «την πρώτη στιγμή με αποφασιστικότητα με σοβαρότητα» για την αντιμετώπιση του κορωναϊού και «η μάχη θα κριθεί στην ατομική υπευθυνότητα που θα πρέπει έχουν όλοι οι Έλληνες».

Μετά το τέλος της σύσκεψης, που έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, του δημάρχου Βοΐου, Χρήστου Ζευκλη, των γενικών γραμματέων Δημόσια Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, κ.κ. Παναγιώτη Πρεζεράκου και Βασίλη Παπαγεωργίου, των υπαρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας, Ανδρέα Δασκαλάκη και της Πυροσβεστικής και των Γενικών διευθυντών Δυτικής Μακεδονίας,  της Αστυνομίας, Θεόδωρου Κεραμά και Πυροσβεστικής, Ιωάννη Ράπτη, ανακοινώθηκε και επίσημα η παράταση για μια ακόμη εβδομάδα της «καραντίνας» των δύο χωριών, του Δήμου Βοΐου, Δαμασκηνιάς και Δραγασιές, που έχει επιβληθεί από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, για «καθαρά προληπτικούς λόγους» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Στα δύο αυτά χωριά έχουν χάσει από την επιδημία του κορωναϊού τρία άτομα, ενώ έχουν διαγνωστεί στις αρχές της εβδομάδας και άλλα τέσσερα άτομα θετικά στο τεστ που έγινε σε 19 άτομα από γιατρούς που μετέβησαν εκεί.

Την ευκαιρία να δει από κοντά τα δύο αυτά χωριά είχε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισήμανε ότι οι κάτοικοι της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς «στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα: να μείνουμε στο σπίτι».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, αφού επισήμανε ότι στην Περιφέρεια υπάρχουν «οι περισσότεροι νεκροί σε ολόκληρη τη χώρα», καθώς μέχρι σήμερα οι οκτώ θάνατοι από τον κορωναϊό, από τους συνολικά 32 είναι σ’ αυτήν τόνισε ότι πολύ σύντομα θα γίνει η εγκατάσταση του μηχανήματος για τον έλεγχο των δειγμάτων ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αναμονής των αποτελεσμάτων, που σήμερα φθάνει στις 4-5 ημέρες. Ακόμη μετέφερε το αίτημα των φορέων της Καστοριάς για εφαρμογή έκτακτων μέτρων σε όποιες περιοχές προτείνουν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς.

Αναφερόμενος στα δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωναϊού, ένα στη Σιάτιστα και ένα στη Γαλατινή, ο δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, αφού τόνισε ότι είναι «ορφανά και κανείς δεν ξέρει κανείς από που αρρώστησαν», κάλεσε όλους τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι γιατί, όπως είπε, υποψήφιοι να αρρωστήσουμε είμαστε όλοι».

Τέλος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιά, αναφέρθηκε στην παρουσία από χθες πενταμελούς κλιμακίου του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής τον κ. Ηλιόπουλο στη Δυτική Μακεδονία, όπου συστήνεται πλέον κλιμάκιο με επικεφαλής το στρατιωτικό γιατρό, Ταγματάρχη κ. Μακρυγιάννη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.