Header Ads

Η Φιλαρμονική της Βιέννης αναβάλλει ακόμη και την υπαίθρια «Συναυλία θερινής νυκτός»

Η παραδοσιακή, υπαίθρια «Συναυλία θερινής νυκτός» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, στους κήπους των θερινών ανακτόρων Σένμπρουν της Βιέννης, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου, αναβάλλεται, λόγω του κορονοϊού, για τις 18 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Ορχήστρα.

Βεβαίως, η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της Συναυλίας -η οποία τα τελευταία χρόνια μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ και από δίκτυα σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου- εξαρτάται ως είναι αυτονόητο από τις εξελίξεις της πανδημίας και επιπλέον, απαιτεί άδεια από τους αρμόδιους φορείς.

Η Συναυλία πραγματοποιείται εδώ και δεκαέξι χρόνια, στους κήπους των πρώην θερινών ανακτόρων Σένμπρουν στην αυστριακή πρωτεύουσα, και την παρακολουθούν περί τους 100.000 θεατές, μαζί με δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο.

Την πρωτότυπη υπαίθρια και με ελεύθερη είσοδο συναυλία,  διοργανώνει η ίδια η Φιλαρμονική της Βιέννης.

Η πρώτη διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς αναμένονταν 25.000 επισκέπτες και οι θεατές ξεπέρασαν τις 90.000, ενώ το 2012 έκανε ρεκόρ με 140.000 θεατές. 

Με την παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της, από το Μέγαρο Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα - το οποίο είχε δωρίσει ο μεγάλος Έλληνας μαικήνας των Τεχνών Νικόλαος Δούμπας - η Φιλαρμονική της Βιέννης, καλωσορίζει την καινούρια χρονιά κάθε πρώτη του νέου έτους, με εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές στον κόσμο.

Όπως όλα δείχνουν εφέτος, εξαιτίας του κορονοϊού, θα αρκεστούμε να καλωσορίσουν μόνον το φθινόπωρο και όχι το καλοκαίρι. 

Με πληροφορίες από m-festival.biz

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.