Header Ads

Μόνοι αλλά γυμνασμένοι – Ανθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο αθλούνται στους δρόμους των μεγαλουπόλεων

Βραζιλία

Bάζουν τις φόρμες τους, παίρνουν μαζί τις πετσέτες τους και όλα τα απαραίτητα κομφόρ, και μόνοι τους – ή με έναν ακόμα φίλο μαζί- ασκούνται καθημερινά στους δρόμους των μεγαλουπόλεων την εποχή του κορονοϊού.

Πρόκειται για εκατοντάδες πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο που επιλέγουν να κάνουν ασκήσεις καθημερινά και με προσοχή παρά την πανδημία.

Λος Άντζελες

Ευτυχώς οι περισσότεροι τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και τις απαραίτητες μεταξύ τους αποστάσεις την ώρα της γυμναστικής.

Γιόγκα, κρόσφιτ και τζόκινγκ φαίνεται πως είναι από τις αγαπημένες τους συνήθειες. Πολλοί από αυτούς μεταδίδουν μέσω των social media live τον τρόπο που αθλούνται, έτσι ώστε κι άλλοι άνθρωποι να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους από τις κατοικίες τους.

Βρυξέλλες

Ακόμα και όσοι επιλέγουν να μην βγουν καθόλου από το σπίτι, βρίσκουν ωστόσο τρόπους να μην μείνουν ανενεργοί καθ’ όλη την διάρκεια της καραντίνας.

Αρκετοί είναι και αυτοί που επιλέγουν να ασκούνται μέσω online μαθημάτων.

Από την μία θα έλεγε κανείς πως μοιάζει με ειρωνεία. Την εποχή ποu οι επιλογές για άθληση είναι περισσότερες από ποτέ, οι πολίτες καταλήγουν πάλι στην ύπαιθρο.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Παρίσι

Προς το παρόν, σε όλες τις χώρες που έχουν πάρει μέτρα για ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, η βόλτα, ο περίπατος και η άσκηση επιτρέπονται υπό συγκεκριμένους όρους.

ΛονδίνοΠράγαΣαν ΦρανσίσκοΟυρουγουάηΒοστώνηΤελ ΑβίβΒερολίνοΟυάσιγκτονΟυάσιγκτονΧονγκ Κονγκ

(Πηγή: Associated Press)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.