Header Ads

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος θρηνεί την απώλεια του Μανώλη Γλέζου

Την θλίψη τους για τον θάνατο του εμβληματικού αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζου, εκφράζουν βουλευτές και στελέχη όλων των πολιτικών κομμάτων.

Η χαμός του «πρώτου παρτιζάνου της Ευρώπης», όπως τον είχε αποκαλέσει ο σπουδαίος Γάλλος στρατηγός και πολιτικός Σαρλ ντε Γκωλ, σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο, και όχι μόνο.

Με μία φωτογραφία του Γλέζου που στέκεται μόνος με υψωμένη τη γροθιά μπροστά στα στεφάνια για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου μία βροχερή και συννεφιασμένη μέρα του Νοέμβρη αποχαιρέτισε ο Αλέξης Τσίπρας τον αγωνιστή που έφυγε σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευσε με λίγα λόγια την μνήμη του νεκρού. «Γενναίος, όρθιος, μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Μανώλης Γλέζος έφτασε στο τέλος μιας μοναδικής διαδρομής», αναφέρει σεν ανάρτησή του στο Facebook και προσθέτει: «Η Ελλάδα, η Δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, έχασαν έναν σπουδαίο μαχητή της πρώτης γραμμής.

Η ανθρωπότητα έχασε τον άνθρωπο που πρώτος σήκωσε ανάστημα στο ναζισμό, ταπεινώνοντας τη σημαία του Χίτλερ. Η Αριστερά, όλοι μας, νιώθουμε σήμερα ορφανοί. Αλλά και τυχεροί που πορευτήκαμε μαζί του. Ο Μανώλης Γλέζος θα μείνει στην αιωνιότητα ως ένα σύμβολο αγωνιστή, που ήξερε να θυσιάζεται για τους ανθρώπους. Καλό σου ταξίδι, σύντροφε Μανώλη!».

 

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.