Header Ads

Κορονοϊός: Νέα μέτρα για την οικονομία, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης

.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, να υπάρχει πλήρης καταγραφή των επιπτώσεων στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε κάθε φάση λήψης περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του ιού. Επίσης ζητήθηκε και αντίστοιχο σχέδιο για τα μέτρα που πρέπει να λάβει το κράτος καθώς πλέον μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το νέο αυτό περιβάλλον επιβάλει μέτρα για την υγεία και την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων και όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης προκειμένου να αμβλυνθούν οι αναπόφευκτες συνέπειες στην οικονομία και στους εργαζόμενους.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση σε καθημερινή βάση, με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, για ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και συζήτηση των απαιτούμενων δράσεων.

Αύριο θα συνεδριάσουν ξανά οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης κι Εργασίας προκειμένου να επαναξιολογήσουν την κατάσταση και να σχεδιάσουν τους άξονες των πολιτικών που θα δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψιν και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Eurogroup.

Στην σημερινή σύσκεψη μετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας,  Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, Εργασίας Γ. Βρούτσης, Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και οι υφυπουργοί Οικονομικών  Θ. Σκυλακάκης, Α. Βεσυρόπουλος, Γ. Ζαββός, Ανάπτυξης, Γ. Τσακίρης, Ν. Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος και ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.