Header Ads

ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη ζορίζεται να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό - Έφτιαξαν αυτοσχέδια νεκροτομεία

Όλος ο κόσμος βρίσκεται στην μάχη κατά του θανατηφόρου ιού, με τις ΗΠΑ να φτάνουν τους 1000 νεκρούς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η πανδημία έχει αλλάξει τις συνήθειες των ανθρώπων παγκοσμίως με πολλές χώρες να έχουν επιβάλλει σε καραντίνα τους πολίτες της.

Επιτέλους οι ΗΠΑ κατάλαβαν το μέγεθος της απειλής και η Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο δαπάνης 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την στήριξη της οικονομίας, την διευκόλυνση των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Το σχέδιο δαπάνης των 880 σελίδων είναι το μεγαλύτερο που έχει εγκριθεί ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ.

Παγκοσμίως, ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού έχει ανέλθει στους 21.000, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς που τηρεί μια τρέχουσα μέτρηση των νεκρών. Στις ΗΠΑ οι νεκροί έφτασαν τους 1.041 την Τετάρτη με πάνω από 70.000 κρούσματα.

Η Ισπανία βαδίζει στα ίδια μονοπάτια, φτάνοντας τους 3.400 νεκρούς, ξεπερνώντας τους αριθμούς της Κίνας, που ήταν και η χώρα που εντοπίστηκε πρώτα ο ιός, τέλη Δεκέμβρη. Η Ισπανία, είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη σε κρούσματα, μετά την Ιταλία η οποία έχει ξεπεράσει τον αριθμό των 7.500 νεκρών. 

Τώρα η Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ καλείται να αντιμετωπίσει την τεράστια κρίση που βιώνει η χώρα, καθώς γίνεται το επίκεντρο της πανδημίας, με 30.000 κρούσματα και 300 θανάτους μόνο εκεί.

Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας έκαναν έκκληση για περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές φοβούμενοι ότι ο αριθμός των ασθενών θα εκτοξευτεί σε διάστημα μερικών εβδομάδων, όπως συνέβη στην Ιταλία και την Ισπανία.

Μάλιστα, την τραγικότητα της κατάστασης επιβεβαιώνει το γεγονός ότι έξω από το νοσοκομείο Bellevue δημιουργήθηκε ένα αυτοσχέδιο νεκροτομείο. Επιπλέον, όπως σε όλες τις χώρες,  η αστυνομία κάνει περιπολίες στους άδειους δρόμους για να επιβάλλει την απαραίτητη κοινωνική αποστασιοποίηση.

Ένα άλλο αυτοσχέδιο νοσοκομείο δημιουργήθηκε έξω από το νοσοκομείο Elmhurst στο Κουίνς. 

Πίσω στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες να απομονωθούν στα σπίτια τους για 15 μέρες και να τηρήσουν την κοινωνική αποστασιοποιηση.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι «η χώρα μας δεν κατασκευάστηκε για να κλείσει» και δεσμεύθηκε να μην επιτρέψει «η θεραπεία να είναι χειρότερη από το πρόβλημα» - προφανώς ανησυχώντας ότι οι καταστροφικές συνέπειες της επιδημίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την απασχόληση θα βλάψουν τις πιθανότητές για την επανεκλογή του αργότερα φέτος.

 Οι υπόλοιπες εξελίξεις στον κόσμο για τον Κορονοϊό

Η Νότια Κορέα ανέφερε 14 νέα κρούσματα και 5 ακόμη θανάτους, με αποτέλεσμα το σύνολο να φτάσει τα 9.241 κρούσματα και τους 131 θανάτους. Από την Παρασκευή η χώρα θα επιβάλλει 14 μέρες καραντίνα σε όλους τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες από τις ΗΠΑ.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας δήλωσε την Πέμπτη ότι υπήρξαν 67 νέες περιπτώσεις αλλά ήταν όλες πρόσφατες αφίξεις από το εξωτερικό. Για άλλη μια μέρα δεν αναφέρθηκαν νέα κρούσματα στην Γουχάν με τους κατοίκους να τους επιτρέπεται πλέον η έξοδος από το σπίτι, αλλά όχι η εγκατάλειψη της γύρω περιοχής μέχρι τις 8 Απριλίου.

Αναφερόμενος στον κοροναϊό, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέβαλε την Τετάρτη μια εθνική ψηφοφορία επί των προτεινόμενων συνταγματικών τροποποιήσεων που περιλαμβάνουν μια αλλαγή που θα του επέτρεπε να παραμείνει στη θέση του μέχρι το 2036. Η χώρα ανέφερε τους πρώτους δύο θανάτους από τον ιό την Τετάρτη.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο 71χρονος κληρονόμος του βρετανικού θρόνου, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό αλλά εμφάνισε μόνο ήπια συμπτώματα. Απομονώθηκε στο βασιλικό κτήμα στην Σκωτία, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού.Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της κυβέρνησης για εθελοντές που θα προσφέρουν την βοήθειά τους στους πιο ευάλωτους ανθρώπους της χώρας.

Το Πεντάγωνο σταμάτησε για 60 ημέρες τη μετακίνηση των αμερικανικών στρατευμάτων και των στρατιωτών του Υπουργείου Άμυνας στο εξωτερικό, ένα μέτρο που αναμένεται να επηρεάσει περίπου 90.000 στρατεύματα.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο κοροναϊός προκαλεί ήπια ή μέτρια συμπτώματα, όπως πυρετό και βήχα και εξαφανίζονται σε  δύο έως τρεις εβδομάδες. Για μερικούς, ειδικά για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα με προβλήματα υγείας, μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερη ασθένεια, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού.  Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

πηγή: HufffPost US

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.