Header Ads

Ελληνική νανοτεχνολογία στη μάχη κατά του κορονοϊού

H Νανοϊατρός Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη και ο συνεργάτης της Αλέξανδρος Ορφανός με την εκτυπωμένη μάσκα.

Στον αγώνα κατά του Covid -19 εισέρχονται η ελληνική εταιρεία Νανοϊατρικής BLNanobiomed, το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εταιρεία OrganicElectronicTechnologies και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών.

Εκτυπωμένες μάσκες τριών διαστάσεων με νανοφίλτρο, αλλά και προστατευτικά υλικά με νανοσωματίδια, μπορούν να παραχθούν από ελληνικά χέρια και ελληνικές εταιρείες νανοϊατρικής.

«Με τη βοήθεια της Νανοτεχνολογίας μπορεί να παραχθεί προστατευτικό υγειονομικό υλικό. Ήδη με τον 3DBioprinter έχουμε εκτυπώσει τριαδιάστατη μάσκα προστασίας με νανοσωματίδια. Αντίστοιχα θα προχωρήσουμε στην κατασκευή μέσων προστασίας κυρίως του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , που εκτίθενται περισσότερο στον ιο» , λέει η Νανοϊατρός Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη και προσθέτει: «Με τον 3DBioprinter μειώνουμε το χρόνο αλλά και το κόστος παραγωγής αυτών των μέσων προστασίας, ενώ με τη χρήση νανοσωματιδίων δημιουργούμε μια «ασπίδα» κατά της έκθεσής μας στον ιό».

Σημειώνεται πως προ ολίγων ημερών το ΑΠΘ είχε ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, τη διάθεση του μεγαλύτερου 3D εκτυπωτή του για την παραγωγή αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και ανταλλακτικών εξοπλισμού.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.