Header Ads

Όλο και πιο δύσκολα στην Ιταία με 2.313 κρούσματα και 196 θάνατοι από κορονοϊό - Ανησυχία για Ισπανία

Κάθε μέρα και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση στην Ιταλία αφού τα μέτρα που  έχουν ληφθεί, θέτοντας ουσιαστικά σε καραντίνα όλη τη χώρα, είναι πολύ νωρίς για να αποδώσουν καρπούς. Έτσι οι γείτονες μας όχι μόνο καλούνται να προσαρμοστούν σε μια νέα καθημερινότητα αλλά και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ακούγοντας σχεδόν καθημερινά τον αριθμό των νέων νεκρών και κρουσμάτων να είναι μεγαλύτερος από αυτούς της προηγούμενης ημέρας. 

Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 2.313 νέα κρούσματα και 196 νέοι θάνατοι, σπάζοντας έτσι ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ και αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων και 12.426 και των θανάτων σε 827. 

Και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και νέα αυστηρότερα μέτρα κλείνοντας όλα τα καταστήματα με εξαίρεση τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων. 

Ανησυχία όμως προκαλεί και η κατάσταση στην Ισπανία η οποία μέσα σε λίγα 24ωρα έχει αναφέρει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ασθενών και των νεκρών που πλέον ανέρχονται σε 2.227 και 55 αντίστοιχα (η εξέλιξη στους πίνακες που ακολουθούν). Μόνο την Τετάρτη αναφέρθηκαν 582 νέα κρούσματα και 19 νεκροί.

Στο μεταξύ σε παγκόσμιο επίπεδο ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε 124 χώρες ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κήρυξε πανδημία,θέλοντας να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου παρατηρώντας με ανησυχία, όπως αναφέρει, αφενός την  εξάπλωση του ιού (ο χάρτης του Π.Ο.Υ) και την σοβαρότητα της όλης κατάστασης και αφετέρου τη μη λήψή επαρκών μέτρων.  

Το τελευταίο 24ωρο η Κούβα, η Μπουρκίνα Φάσο, η Λ.Δ. του Κογκό, η Βολιβία και η Τζαμάικα ανακοίνωσαν πως κατέγραψαν τα πρώτα κρούσματα ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 4.635, των κρουσμάτων τα 126.380 ενώ 68.313 άνθρωποι έχουν αναρρώσει πλήρως. 

who

Κίνα

Αναφέρθηκα μόλις 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ καταγράφηκαν νέους θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, γεγονός που αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων του κοροναϊού στα 3.169.

Οι δέκα από τους θανάτους καταγράφηκαν μόλις 11 νέοι θάνατοι και μόνο στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της κρίσης ενώ οι συνολικός αριθμός αναφερόμενων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 80.796, των νεκρών τους 3.169 και εκείνων που αποθεραπεύτηκαν τους 62.808. 

Ιράν

Στη χώρα που αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη εστία εξάπλωσης του (πέραν της Κίνας) ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 354 και των συνολικών κρουσμάτων σε 9.000.

Νότια Κορέα 

Σταθερή φαίνεται να είναι η εξέλιξη της εξάπλωσης στη χώρα ου ανέφερε  114 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο  και έξι θανάτους, αυξάνοντας έτσι τους συνολικούς αριθμούς σε 7.869 και 66. 

Στο μεταξύ στη χώρα λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα και επιστρατεύονται και νέες μέθοδοι διαχείρισης του προβλήματος για να περιοριστούν οι νέες εστίες μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου τηλεφωνικού κέντρου στη Σεούλ.

Γαλλία

Στους 48 παράμεινε ο αριθμός των νεκρών ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 2.281 ενώ μια θέση πιο κάτω σε ό,τι αφορά τις χώρες που αποτελούν τις μεγαλύτερες εστίες εξάπλωσης του ιου, είναι η Ισπανία που, όπως επισημάνθηκε, παρουσιάζει μεγάλη αύξηση σε αριθμό ασθενών και θανάτων. 

Γερμανία

Η χώρα ακολουθεί στη λίστα την Ισπανία με 1.966 κρούσματα συνολικά και μόλις τρεις νεκρούς. 

ΗΠΑ

Οι ασθενείς έχουν φτάσει τους 1.329 και οι νεκροί του 38. 

 

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή/και έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.