Header Ads

Με ένα βίντεο στο Instagram η Ελισάβετ βάζει τους υπηκόους της μέσα στο υπό ανακαίνιση Μπάκιγχαμ

Τον περασμένο Νοέμβριο το παλάτι του Μπάκινχαμ ανακοίνωσε πως προχωρά σε εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και ανακαίνισης το κόστος των οποίων υπολογίζεται στα 445 εκατ. ευρώ- γεγονός που εξόργισε αρκετούς Βρετανούς, εν μέσω μάλιστα και των  πληγμάτων στην οικονομία λόγω Brexit.

Παρά τις αντιδράσεις όμως η μεγάλη ανακαίνιση του παλατιού ξεκίνησε και ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, η βασίλισσα μέσω του λογαριασμού που διατηρεί το Παλάτι στο Instagram αποφάσισε να μοιραστεί με τους υπηκόους της εικόνες από το εσωτερικό του Μπάκινχαμ (ίσως για να δικαιολογήσει τα έξοδα;).

Στην σχετική ανάρτηση το σχόλιο που συνοδεύει το βίντεο αναφέρει:

«Παρακολουθήστε πώς αφαιρείται προσεκτικά -για λόγους συντήρησης- η ιστορική ταπετσαρία του 19ου αιώνα από το Κίτρινο Δωμάτιο Ζωγραφικής. Έτσι όχι μόνο θα αποκατασταθεί η σπάνια, εύθραυστη ταπετσαρία αλλά επίσης θα προστατευθεί από τις εργασίες που διεξάγονται στο πλαίσιο της ανακαίνισης. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα επιστρέψει στο σπίτι της στο Κίτρινο Σαλόνι».

Όπως επισημαίνεται δε, το πρόγραμμα ανακαίνισης και συντήρησης «είναι ζωτικής σημασίας για τον μετριασμό των κινδύνων πυρκαγιάς και πλημμυρών και θα διασφαλίσει ότι οι παλιές καλωδιώσεις θα ευθυγραμμιστούν με τα τρέχοντα πρότυπα ασφάλειας. Θα βελτιώσει επίσης την πρόσβαση των επισκεπτών και θα καταστήσει το παλάτι πιο αποδοτικό ενεργειακά».

Τέλος υπενθυμίζεται πως η ανατολική πτέρυγα του Παλατιού του Μπάκινχαμ σχεδιάστηκε  από τον Edward Blore τη δεκαετία του 1840 για λογαριασμό της Βασίλισσας Βικτωρίας προσφέροντας χώρους ψυχαγωγίας για την μεγάλη οικογένεια της (απέκτησε εννέα παιδιά).

Στα αρχιτεκτονικά σχέδια του Μπλορ περιλαμβάνεται και το διάσημο κεντρικό μπαλκόνι που βρίσκεται στην πρόσοψη του Παλατιού και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται σε πολλές επίσημες τελετές όπως την στρατιωτική τελετή, Trooping the Color που έχει τις ρίζες της στον 17ο αιώνα.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.