Header Ads

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon δεσμεύεται να δώσει 10 δισ. δολάρια για την κλιματική αλλαγή

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, θα δεσμεύσει 10 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση επιστημόνων, ακτιβιστών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων ομάδων που δραστηριοποιούνται για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Η μείωση των ρύπων θα αποτελέσει πρόκληση για την Amazon. Ο κολοσσός του e-commerce κάνει παραδόσεις 10 δισ. αντικειμένων ετησίως, έχει ένα τεράστιο «αποτύπωμα» μεταφορών και data centers και έχει δεχτεί επικρίσεις από το εργατικό του δυναμικό.

Ο Μπέζος, πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ανήκει σε μια αυξανόμενη λίστα δισεκατομμυριούχων που αφιερώνουν σημαντικά κεφάλαια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την άνοδο της θερμοκρασίας διεθνώς.

«Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή προς τον πλανήτη μας» έγραψε ο Μπέζος σε post του στο Instagram. «Θέλω να εργαστώ στο πλάι άλλων για να ενισχύσουμε γνωστούς τρόπους και να διερευνήσουμε νέους για την αντιμετώπιση των καταλυτικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε αυτόν τον πλανήτη, τον οποίο μοιραζόμαστε όλοι».

Το Bezos Earth Fund θα αρχίσει να παρέχει χρηματοδοτήσεις αυτό το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας. «Θα χρειαστεί συλλογική δράση από μεγάλες εταιρείες, μικρές εταιρείες, κράτη, διεθνείς οργανισμούς και άτομα» είπε ο Μπέζος.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εξελίσσεται σε ένα δημοφιλές αντικείμενο μεταξύ των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων, με τους Μπιλ Γκέιτς, Μάικλ Μπλούμπεργκ, Μάικλ Στέγιερ και άλλων. Πέρυσι ο Μπέζος είχε δεσμευτεί να επιτύχει «ουδετερότητα άνθρακα» για την Amazon ως το 2040- η πρώτη μεγάλη εταιρεία που ανακοίνωνε έναν τέτοιο στόχο- και να αγοράσει 100.000 ηλεκτρικά οχήματα για παραδόσεις από τη Rivian Automotive LLC.

Ο Μπέζος είπε επίσης πως η Amazon θα επιτύχει τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα 10 χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, και θα επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση των δασών και των υδροβιοτόπων.

Η Amazon δέχεται πιέσεις από ακτιβιστές για το περιβάλλον και τους εργαζομένους της για να αναλάβει δράση για την κλιματική αλλαγή.

 (με πληροφορίες από Reuters)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.