Header Ads

105 ακόμα νεκροί από τον κορονοϊο, 70.548 τα κρούσματα - Ποιες χώρες εκτός Κίνας καταγράφουν θανάτους

A worker wearing a protective face mask removes stickers from the window of a shop in Shanghai on February 17, 2020. - The death toll from China's new coronavirus epidemic jumped to 1,770 after 105 more people died, the National Health Commission said February 17. (Photo by Noel Celis / AFP) (Photo by NOEL CELIS/AFP via Getty Images)

Σε 1.770Ο ανέρχονται πλέον οι νεκροί εξαιτίας της μετάδοσης του νέου κορονοϊού στην Κίνα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη 105 θάνατοι όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα Δευτέρα, ενώ εξ αυτών οι 100 τη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας,Γυχάν, είναι η εστία της μόλυνσης.

Σημειώνεται έχουν καταγραφεί άλλοι πέντε θάνατοι εκτός ηπειρωτικής Κίνας σε Χονγκ-Κονγκ, Ταϊβάν, Φιλιππίνες, Ιαπωνία και τελευταία στη Γαλλία όπου είχαμε και τον πρώτο νεκρό σε ευρωπαϊκή χώρα.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας — πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο — καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό αυτών να έχει ανέλθει στα 70.548.

Στο μεταξύ η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε την εμφάνιση του 30 κρούσματος και πρόκειται για μια 68χρονη Κορεάτισα ο σύζυγος της οποίας έχει επίσης προσβληθεί από το ιό αλλά δεν είχε ταξιδέψει στην Κίνα.

Ένα κόμη κρούσμα επιβεβαίωσαν και οι αρχές της Ταϊλάνδης με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 35. Το νέο κρούσμα είναι μια Κινέζα, ηλικίας 60 ετών, συγγενείς της οποίας είχαν ήδη μολυνθεί. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.