Header Ads

HuffPost Weekend: Canadian Brass, «Ο Βαφτιστικός» και Φωτεινή Δάρρα στο Half Note

Πρώτο Σαββατοκύριακο του 2019 και ο νέος κύκλος εκδηλώσεων είναι «γεμάτος» ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Θεατρικές παραστάσεις, μουσική, lives που παίρνουν παράταση και εικαστικές εκθέσεις, σας περιμένουν για τις πρώτες εξόδους της χρονιάς.

Η HuffPost προτείνει:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Canadian Brass συναντούν την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Αντοχή στο χρόνο, διαρκής ανανέωση, ενθουσιώδεις κριτικές, ευρύ ρεπερτόριο και κυρίως ανεβασμένη διάθεση. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι οι Canadian Brass που ήδη μετρούν σχεδόν μισό αιώνα ζωής και πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων Grammy, Juno, Echo. Tο «πιο δημοφιλές κουιντέτο χάλκινων πνευστών παγκοσμίως», όπως τους έχει χαρακτηρίσει η Washington Post συνδυάζει υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο και πειραματισμούς, απολαμβάνοντας, εξερευνώντας αλλά και διευρύνοντας, το άλλοτε περιορισμένο ρεπερτόριο των Χάλκινων. Οι συναυλίες τους; Ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από τον ιδιαίτερο ήχο της τρομπέτας, του τρομπονιού, του κόρνου και της τούμπας με στάσεις στην αναγεννησιακή, την κλασική, την τζαζ, τη λάτιν αλλά και την ποπ μουσική. Στην Αθήνα, θα συναντηθούν με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Παιδική Χορωδία Rosarte για να μας κάνουν να ακούσουμε τα Χάλκινα αλλιώς ερμηνεύοντας Μπαχ, Χαίντελ, Beatles αλλά και το “New York Cityscapes” του Τζεφ Τάιζικ σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα. Διευθύνει η Φαίδρα Γιαννέλου.

Πληροφορίες

Συμπαραγωγή
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Χώρος:
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης:
4 Ιανουαρίου 2019/20:30

Προπώληση από:
1 Οκτωβρίου 2018

Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 9
Ζώνη Ε: € 14
Ζώνη Δ: € 22
Ζώνη Γ: € 28
Ζώνη Β: € 36
Ζώνη Α: € 42
Διακεκριμένη Ζώνη: € 50

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα, επισκεφτείτε τη σελίδα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Φωτεινή Δάρρα στο Half Note 

Η Φωτεινή Δάρρα ανοίγει τη νέα χρονιά στο Half Note!  «ΕΡΩΤΑΣ... όπως τότε»!  Τραγούδια με γιορτινή κι ερωτική διάθεση από τον Σουγιούλ, τον Μαρούδα και τον Αττίκ μέχρι την Τζένη Βάνου, τον Cole Porter και τον Frank Sinatra!

Η αγαπημένη τραγουδίστρια επιστρέφει μετά από 8 ολόκληρα χρόνια στο απόλυτο jazz club της Αθήνας, το Half Note και υπόσχεται να τραγουδήσει τον «έρωτα όπως τότε» με τη φωνή και το πάθος του σήμερα.

Με τη συνοδεία του μαέστρου της Γιώργου Παπαχριστούδη στο πιάνο, ερμηνεύει με όλη της την ενέργεια τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα ταξιδεύοντας μέσα στις δεκαετίες. Ένα μοναδικό ρεσιτάλ για δυο χέρια και μια φωνή. Μια συνύπαρξη που δεν πρέπει να χάσετε! 

Πληροφορίες

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β΄ Ζώνη), 25 ευρώ (Α΄ Ζώνη)

*** την Δευτέρα 7/1 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για

κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: www.viva.gr

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

www.halfnote.gr

ΜΟΥΣΙΚΗ

Magic De Spell 

Ο πιο Sold Out στη σύγχρονη ιστορία του Κυττάρου. Η πιο πετυχημένη και καλοδουλεμένη σύμπραξη στη σκηνή. Το πιο ενθουσιώδες από καρδιάς κοινό και οι προσδοκίες του που ξεπεράστηκαν από το πρώτο τραγούδι.

Μα πιο πολύ οι εκατοντάδες φίλοι που άθελα μας έμειναν έξω από αυτό το ιστορικό ραντεβού της 20ης Ιανουαρίου του 18,φέρνουν στο Κύτταρο για ΔΥΟ εμφανίσεις, ένα χρόνο μετά,τους πρωταγωνιστές εκείνης της βραδιάς ώστε να μπορέσουν ΟΛΟΙ να πάρουν μέρος σε αυτή τη συλλεκτική ροκ πανδαισία.

«Κυρίες» «Κύριοι» και αιώνια παιδιά.Το Κύτταρο, έχει την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσει ξανά τρεις από τους θεμελιωτές της θρυλικής και τόσο επιδραστικής ροκ σκηνής των 90s.

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ  MAGIC De SPELL

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΜΑΝΗΣ (ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ) για δύο back to back ανεξέλεγκτες ζωντανές εκρήξεις.

Πληροφορίες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 & ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΚΥΤΤΑΡΟLive / Ηπείρου 48 & Αχαρνών.

ΠΟΡΤΕΣ: 21.00   /  ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10€ (προπώληση) 12€ (ταμείο)

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/329308371189029/

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

ΚΥΤΤΑΡΟ: ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ 10:00 – 13:00 καθημερινές
και ώρες – μέρες συναυλιών www.kyttarolive.gr (φυσικά εισιτήρια από 9/11)

MUSIC CORNER: Πανεπιστημίου 56, Αθήνα.

(φυσικά εισιτήρια από 9/11)

ΘΕΑΤΡΟ

«ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ORIENTEXPRESS» 

Το συγκλονιστικό έργο της Άγκαθα Κρίστι, ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ. Η απόδοση του πασίγνωστου μυθιστορήματος σε θεατρικό έργο που έκανε ο Κεν Λούντβιχ, συναρπάζει και να συγκινεί.

Μια μεγάλη παραγωγή: σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, με έναν θίασο έντεκα μεγάλων πρωταγωνιστών και σκηνικά και κοστούμια που εντυπωσιάζουν, το Έγκλημα στο OrientExpress θα διαλευκάνουν στην σκηνή του Θεάτρου Δανδουλάκη Τετάρτη με Κυριακή τον φετινό χειμώνα οι: Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, , Τάσος Χαλκιάς, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάνια Τρύπη, Τάκης Παπαματθαίου, Λένα Δροσάκη, Άγγελος Μπούρας, Λευτέρης Ζαμπετάκης και η Όλγα Πολίτου

Στο Έγκλημα στο OrientExpress –το πιο διάσημο κι αγαπημένο αστυνομικό της Αγκαθα Κρίστι-ο Αντώνης Καλογρίδης σκηνοθετεί με έμπνευση. Η ανάμειξη στην ιστορία του διάσημου Ηρακλή Πουαρό, η γοητευτική πλοκή, η γεμάτη μυστήριο και ανατροπές, οι χαρακτήρες και η μεταξύ τους διασύνδεση, συναρπάζουν και γοητεύουν. Όλα είναι διαφορετικά απ’ ότι δείχνουν, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σκηνή. Και όλα καθορίζονται τελικά από το μεγάλο δίλημμα: μπροστά στην φρίκη του φόνου ενός παιδιού, ποια τιμωρία είναι δίκαιη και ηθική, ποιος μπορεί να γλιτώσει από τον θείο και τον ανθρώπινο νόμο.

Πληροφορίες

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία : Αντώνης Καλογρίδης

Απόδοση: Ολυμπία Σκορδίλη

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

VideoDesign- Προβολές: Κάρολος Πορφύρης

Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΩΝ

25/12, ώρα 21:00

26/12, 18:00, 21:00

1/1/2019, 21:00

2/1/2019, 18:00, 21:00

6/1/2019, 18:00, 21:00

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαρίζα Ρίζου στον Σταυρό του Νότου. Ανάμεσα στα άστρα

Η Μαρίζα Ρίζου για δύο ακόμη παραστάσεις 4 & 11 Ιανουαρίου. Ανάμεσα στα άστρα. Η Μαρίζα γνωρίζει πώς να κάνει ένα live ψυχής, ένα live με πάθος. Λαμπερή και χειμαρρώδης, συναισθηματική και εσωστρεφής, θεατρική και ειλικρινής, πάντα ανεπιτήδευτη σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό. 

«Ας είναι αυτά τα live μια ευκαιρία να κάνουμε μια στάση, μια παύση. Να συναντηθούμε ο καθένας με τον εαυτό του και ύστερα μεταξύ μας. Στο τέλος, να φύγουμε χαμογελαστοί και να νιώθουμε ότι είμαστε ανάμεσα στα άστρα. Ή ακόμα καλύτερα ότι είμαστε τα άστρα». 

Πληροφορίες


Εισιτήριο: 14€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα Έναρξης: 22.30

Μαζί της:

Τρομπέτα: Βαγγέλης Κατσαρέλης

Κιθάρες / Φωνή: Άγγελος Αϊβάζης

Κοντραμπάσο: Γιώργος Μουχτάρης

Τύμπανα: Γιώργος Κωστελέτος

Πιάνο / Επιμέλεια Ενορχηστρώσεων: Μάρκος Χαϊδεμένος

Υπεύθυνος Ήχου: Αγαπητός Καταξάκης

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελευθερία Ντεκώ

Χειρισμός Φώτων: Μανώλης Μπράτσης

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κωστής Μαραβέγιας- Άνοδος Live Stage. Παράταση Παραστάσεων

Ο Κωστής Μαραβέγιας είναι πια ταυτόσημος με τις δυναμικές του και απόλυτα διασκεδαστικές ζωντανές εμφανίσεις. Κάθε εμφάνιση του αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Γι’ αυτό και όλες γίνονται soldout. Λόγω μεγάλης ζήτησης, οι εμφανίσεις του Κωστή Μαραβέγια στο ANODOSLIVESTAGE θα συνεχιστούν για τέσσερα ακόμα Σάββατα, πέραν των προγραμματισμένων live ως τις 5/1/2019, και πιο συγκεκριμένα για τις εξής ημερομηνίες: ΣΑΒΒΑΤΑ 12/1, 19/1, 26/1 και 2/2/2019.

Σε αυτές τις συναυλίες στο ANODOS LIVE STAGE, τον απολαμβάνουμε σε ένα πρόγραμμα, προσεγμένο και καλοδουλεμένο όπως πάντα, αλλά και αρκετά διαφοροποιημένο. Εκτός από τα δικά του τραγούδια, τα αγαπημένα όλων μας από τη δισκογραφία του αλλά και το γνωστό μουσικό παιχνίδι με τραγούδια που ο Κωστής αγαπά πολύ ερμηνευμένα με το ξεχωριστό τρόπο του, ακούμε και νέες διασκευές τραγουδιών παλαιότερων δεκαετιών που ο Κωστής επέλεξε για να μας θυμίσει και να τις φέρει στο σήμερα, καθώς και το ολοκαίνουργιο του τραγούδι με τίτλο «ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ». Όλα αυτά ντύνοντας τη σκηνή, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, με τα αγαπημένα του λουλούδια, φτιάχνοντας έναν κάθετο κήπο στον οποίο περιπλανιέται και ονειροπολεί.

Η αισιοδοξία του σε συνδυασμό με τον δυναμισμό του αλλά και την εξαιρετικά ποικιλόμορφη προσωπικότητά του, δημιουργούν το ιδανικό κλίμα για μια ακόμη σειρά από ξεχωριστά live στο ΑΝΟΔΟΣ LIVE STAGE, ως και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019‬.‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Τις τέσσερις τελευταίες παραστάσεις του χειμώνα θα συντροφεύει η εξαιρετική νέα ερμηνεύτρια Θεανώ Σακαλίδου.

Νέο τραγούδι του Κωστή Μαραβέγια: 

 

Πληροφορίες

ΑΝΟΔΟΣ Live Stage

www.anodoslivestage.gr

Πειραιώς 183 & Πάλλαντος 38, Αθήνα
Τηλ. 210 34 68 100

 ΣΑΒΒΑΤΟ, 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

ΘΕΑΤΡΟ

″Ο Βαφτιστικός” στο Μέγαρο Μουσικής

Καλωσορίστε το Νέο Έτος με την πιο λατρεμένη ελληνική οπερέτα:

Ο ”Βαφτιστικός” του Θ. Σακελλαριδη γίνεται 100 ετών και ανεβαίνει σε μια εντυπωσιακή νέα παραγωγή από τους Μουσικούς της Καμεράτας και τον Γιώργο Πέτρου, στην αυθεντική της μορφή, όπως παρουσιάστηκε στην ιστορική πρεμιέρα του 1918!

Η πιο δημοφιλής ελληνική οπερέτα έρχεται για έξι μόνο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Α. Τριάντη), αμέσως μετά την είσοδο του νέου έτους. Ένα υπέροχο λυρικό έργο, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές Ελλήνων για την υπέροχη μουσική του και την ξεκαρδιστική του υπόθεση, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, ενός από τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή ακτινοβολία. Μαζί του ένα επιτελείο εξαίρετων λυρικών τραγουδιστών και ηθοποιών που περιλαμβάνουν τον διακεκριμένο Αργύρη Πανταζάρα σε ένα ρόλο έκπληξη, την λαμπερή Ελένη Σταμίδου, την πολυδιάστατη Άννα Κουτσαφτίκη, τον σπουδαίο τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο, τον έμπειρο Δημήτρη Ναλμπάντη και τον πολυτάλαντο Μάριο Σαραντίδη.

Μαζί τους ένα νεανικό φωνητικό σύνολο που κινείται με μεγάλη άνεση ανάμεσα στην οπερέτα και το μιούζικαλ.

Ο Γιώργος Πέτρου και η Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος Γιωργίνα Γερμανού, τοποθετούν τον ”Βαφτιστικό” σε ένα κόσμο με στοιχεία ARTDECO και ένα εντυπωσιακό διαχρονικό σκηνικό με αέρα εποχής που θα μας ταξιδέψει στην ανέμελη Αθήνα του 1918.

Συντελεστές

Θεόφραστου Σακελλαρίδη: «OBαφτιστικός»

Οπερέτα σε τρεις πράξεις (στην αυθεντική εκδοχή και ενορχήστρωση του 1918)

Παραστάσεις: 5, 7, 9, 11 Ιανουαρίου 2019 (20:00) και 13 Ιανουαρίου (16:00, 20:00)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου, Νίκος Λαάρης

Σκηνικά - κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού

Χορογραφία: Μιμή Αντωνάκη

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού

Μουσική προετοιμασία: Νίκος Λαάρης

Πρωταγωνιστούν:

Κορτάσης: Αργύρης Πανταζαρας

Βιβίκα: Ελένη Σταμίδου

Κικη: Άννα Κουτσαφτίκη

Χαρμίδης: Γιάννης Χριστόπουλος

Ζαχαρούλης: Δημήτρης Ναλμπάντης

Συνταγματάρχης: Μάριος Σαραντίδης

Μαρτής: Χάρης Αττώνης

Μίμης: Σταμάτης Πακάκης

Χορεύουν: Μιμή Αντωνάκη, Αντώνης Στρούζας

Πληροφορίες

Χώρος: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (Αίθουσα Α. Τριάντη)

Εισιτήρια:

Διακεκριμένη Ζώνη: 30 ευρώ

Α’ Ζώνη: 25 ευρώ

Β’ Ζώνη: 20 ευρώ

Γ’ Ζώνη: 15 ευρώ

Μειωμένο – για φοιτητές: 10 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις στο ταμείο του Μεγάρου Μουσικής: 2107282333

ΠΟΙΗΣΗ

ΠΟΙΗΣΗ on the road

Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά υποδέχεται τη νέα χρονιά με την ΠΟΙΗΣΗ on the road και δίνει ραντεβού στη  συμβολή…Μακρυγιάννη και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019, στις 12.00 το μεσημέρι.

Οι ποιητές Ουρανία Παπακώστα, Μαρία Φίλη, Θωμάς Τσαλαπάτης και Ευτυχία Παναγιώτου θα απαγγείλουν ποιήματά συντροφιά  με τις ζωντανές μουσικές των Δημήτρη και Νέστορα Βασιλάκη.

Στο πλαίσιο της δράσης ΠΟΙΗΣΗ on the road την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου συζητά με τους Δανάη Σιώζου, Κάλλια Παπαδάκη, Δημήτρη Πέτρου και Πελαγία Φυτοπούλου με θέμα Ποίηση και Πόλη, με ελεύθερη είσοδο.

Συντονίζει ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Υπενθυμίζουμε ότι για τον  κύκλο ΠΟΙΗΣΗ ontheroadτο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνεργάζεται με την Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Η ποίηση ταξιδεύει με λεωφορεία, μετρό ή τρένα, πηγαίνει σε σταθμούς και δρόμους της Αθήνας. Ποιητές, νέοι και παλιότεροι, συνυπάρχουν, συνομιλούν και μας οδηγούν σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της ποιητικής γραφής. Οι δράσεις θα συνεχιστούν και τον Φεβρουάριο με αναγνώσεις στο λεωφορείο 049(Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019) και θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο με πανηγυρικό κλείσιμο.

Πληροφορίες

Τ: 210 4143 357

www.dithepi.gr 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ελένη Βιτάλη & οι ΤΖΟΥΜ στο ”Ίλιον Plus”

Αυτόν τον χειμώνα η Ελένη Βιτάλη έστησε και μας παρουσίασε με το δικό της μοναδικό και ανατρεπτικό τρόπο τη δική της βεγγέρα παρέα με τους ΤΖΟΥΜκαι την Βιολέτα Ίκαρη!

Εννέα μοναδικές βραδιές, γεμάτες με τραγούδια και μουσικές που αγαπά, που πλαισιώνονται με μια από τις καλύτερες μπάντες που έχουμε ακούσει, αποτελούμενη από σολίστες εμπνευσμένους πολυμουσικούς -τους TZOYM- που έστησε και επιμελείται ο Νίκος Ξύδης, και την ξεχωριστή ήδη από τη γενιά της, ερμηνεύτρια, Βιολέτα Ίκαρη.

Bραδιές, όπου το ΙΛΙΟΝ plus πλημμύρισε από κόσμο και που πήραν διθυραμβικές κριτικές από όσους τις έζησαν από κοντά.
Το ευχαριστώ σ΄αυτή την ανταπόκριση, είναι η Παράταση των παραστάσεων αυτών  -της ”βεγγέρας της Ελένης”- για όλα τα Σάββατα του Γενάρη.

Συντελεστές

Οι ΤΖΟΥΜ είναι:

Ρήγας Βοργιάς: ηλεκτρικό μπάσο, τρομπέτα
Νίκος Ξύδης: ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα, λαούτο
Νατάσα Παυλάτου: κρουστά
Νίκος Σαμαράς: μπουζούκι, σάζι, τζουράς, τρομπέτα
Δημήτρης Σίντος: πιάνο, λαούτο
Θάνος Τσελεμπής: τύμπανα, σαντούρι
Και…ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο, νέι, καβάλ, φλογέρα.

Τους ΤΖΟΥΜ έστησε και συντονίζει, ο Νίκος Ξύδης.

Επιμέλεια προγράμματος:                  Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ξύδης
Artwork:                                                Πάνος Πενταρίτσας
Φωτογραφίες:                                    © VaGGiNet / Evaggelia Thomakou

Οργάνωση παραγωγής/management:  Άγγελος Καραΐνδρος, “Δαίδαλος παραγωγές”
Επικοινωνία - προβολή στα media:       Κυριακή Αιλιανού “Φόρμιγγα Art”
                                                                    Άγγελος Κουτσούκης


Πληροφορίες

ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Πληροφορίες: 210 8824 383
Ώρα έναρξης: 22:30
13 € με μπύρα ή κρασί (Ορθίων)
Μπουκάλι Κρασί*: 65 € στα 2 άτομα  (Τραπέζι)
Φιάλη ποτό*: 130 € στα 4 άτομα  (Τραπέζι)
*Αφορά καθήμενους, μόνο με κράτηση στα 2108824383, 6983600510)

Προπώληση εισιτηρίων:
Ηλεκτρονικά www.viva.gr 
τηλεφωνικά στο 11876                

ΘΕΑΤΡΟ

Λουίτζι Πιραντέλλο «Να ντύσουμε τους γυμνούς»

Η νεαρή και θελκτική Ερσίλια Ντρέι είναι η γκουβερνάντα της μικρής κορούλας του Πρόξενου της Ιταλίας στην Σμύρνη. Η ζωή της θα μπορούσε να ονομαστεί ευχάριστη, εξαιρουμένων των συνεχών επιπλήξεων που υφίσταται από την γυναίκα του Πρόξενου, ενός μάλλον δύσκολου χαρακτήρα.
 
Ένας νεαρός αξιωματικός του Ναυτικού, ο Φράνκο Λασπίγκα, διερχόμενος από την Σμύρνη, ερωτεύεται και αρραβωνιάζεται την Ερσίλια. Τα κάλλη της νεαρής γκουβερνάντας όμως, δεν αφήνουν ασυγκίνητο ούτε τον Πρόξενο Γκρόττι – ο οποίος της εξομολογείται και της επιβάλλει τον έρωτά του. Το συγκεκριμένο πάθος περιπλέκει τα πράγματα και ωθεί την Ερσίλια να παραμελήσει τα καθήκοντά της ως γκουβερνάντα.
 
Ένα απόγευμα, αποσπάται η προσοχή της και η μικρή κόρη του Πρόξενου, που έπαιζε στο μπαλκόνι του σπιτιού της, πέφτει και σκοτώνεται. Η μητέρα του δύστυχου κοριτσιού, η οποία ανακαλύπτει ταυτοχρόνως τον παράνομο δεσμό του συζύγου της με την Ερσίλια, την απολύει. Η Ερσίλια, απόβλητη, χωρίς δουλειά, επιστρέφει στη Ρώμη για να βρει τον αρραβωνιαστικό της. Ψάχνοντάς τον όμως στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ανακαλύπτει ότι παραιτήθηκε από την υπηρεσία κι επιπλέον ετοιμάζεται να παντρευτεί μία άλλη κοπέλα. Η Ερσίλια, απελπισμένη, αποφασίζει να εκπορνευτεί και να αυτοκτονήσει πίνοντας δηλητήριο.
 
Ο μυθιστοριογράφος Λουντοβίκο Νότα, ενθουσιασμένος με τον ρόλο που διαδραματίζει η δυστυχισμένη Ερσίλια σε αυτό το δράμα, την παίρνει υπό την προστασία του, όταν εκείνη βγαίνει από το νοσοκομείο, αφού προηγουμένως κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά το απονενοημένο της διάβημα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Ελένη Γεωργίου – Γιάννος Περλέγκας
Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας
Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Σκηνικά: Γεωργία Μπούρα
Κίνηση: Δήμητρα Ευθυμιοπούλου
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργης Βασιλόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Ίλια Μαρκουΐζου
Βοηθός ενδυματολόγου: Θάλεια Σακαλή
Κατασκευή σκηνικού: Αλέξης Βαζούρας
Ζωγραφική σκηνικού: Yasemine Celik, Ευστρατία Μαχαιρίδη και Αφροδίτη Γαϊτανάρου

Πληροφορίες

Τετάρτη με Κυριακή στις 21.15
Από 19 Δεκεμβρίου 2018 έως 17 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΘΕΣΗ

«ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΑΜΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ»

Στον δημοφιλέστερο ήρωα της ελληνικής μυθολογίας τον Ηρακλή είναι αφιερωμένη η σειρά έργων που παρουσιάζει για πρώτη φορά ολοκληρωμένη, ο καταξιωμένος ζωγράφος Παύλος Σάμιος στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Ηρακλής, Ήρως Διαχρονικός και Αιώνιος», που εγκαινιάζεται στο Νομισματικό Μουσείο στις 28 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Η έκθεση παρουσιάζεται συγκεκριμένα στη μεγάλη αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων, στο Β’ όροφο του Ιλίου Μελάθρου, στη βιβλιοθήκη του Ερρίκου Σλήμαν και περιλαμβάνει τριακόσιες σαράντα έξι αρχαιότητες, οι περισσότερες από τις οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Τα δεκαεννέα σύγχρονα ζωγραφικά έργα του αναγνωρισμένου διεθνώς εικαστικού Παύλου Σάμιου, Καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, αντλούν την έμπνευσή τους από τον Ηρακλή και τους Άθλους του και συνομιλούν µε τα αντικείμενα της έκθεσης, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ πολιτειακό, γεωγραφικό και χρονολογικό πλαίσιο -πόλεις-κράτη, έθνη, βασίλεια και αυτοκρατορίες από τη Δυτική Μεσόγειο μέχρι και τα βάθη της Ανατολής και από τους κλασικούς μέχρι και τους νεότερους χρόνους-μέσα από μία λιτή και εμπνευσμένη μουσειογραφική προσέγγιση του Γιάννη Μετζικώφ.

Σε μια εποχή που ήρωες αναδεικνύονται οι καθημερινοί αγωνιστές της ζωής, ο Παύλος Σάμιος ανατρέχει στον Ηρακλή, η μορφή του οποίου αποτελεί όχι μόνο πανελλήνιο, αλλά και παγκόσμιο πρότυπο ρώμης, αρετής, δικαιοσύνης και ανδρείας και του προσδίδει σύγχρονες διαστάσεις. Ένα διαχρονικό σύμβολο, που εξακολουθεί να γίνεται πηγή έμπνευσης και µέσο διοχέτευσης προτύπων και μηνυμάτων από τους αρχαίους μέχρι και τους νεότερους χρόνους, ο Ηρακλής έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Ιστορία ανά τους αιώνες.

Ο Παύλος Σάμιος ανέπτυξε για πρώτη φορά εικαστικά τους άθλους του Ηρακλή στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν συζητούσε με την πρόεδρο του ιδρύματος Γουλανδρή και ιδρύτρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κ. Ντόλλυ Γουλανδρή, τη δημιουργία μιας ενότητας έργων για την εικονογράφηση του ήρωα, βασισμένη στις συνθέσεις της Ολυμπίας. Στον φημισμένο ναό του Δία, στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, ανάγλυφες μετόπες πάνω από την είσοδο του πρόναου και του οπισθόδομου έφεραν παραστάσεις με τους άθλους του γιου του Δία. Στη σειρά έργων που δημιούργησε τότε ο ζωγράφος πρόσθεσε μερικά ακόμα με αφορμή τη σύγχρονη παρουσίαση τους στο πλαίσιο της έκθεσης.

Πληροφορίες

Διάρκεια έκθεσης ως τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Εγκαίνια 28 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 19.00.

Νομισματικό Μουσείο-Ιλίου Μέλαθρον: Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, 10671 Αθήνα, τηλ. 2103632057, 210-3612834 και 210-3612872
Fax: 210 3635 953

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.